Pain – You only live twice

  Dupa doua albume extrem de reusite („Psalms of extinction”-2007 si „Cynic paradise”-2008) PAIN revine in acest an cu un disc nou ce se numeste „You only live twice” si care din start are misiunea grea de a confirma asteptarile ridicate ale fanilor. Pe intreaga plaja a metalului european, Pain s-au distins mereu prin stil si prin productie dar este interesant de vazut daca nisa lor se va deschide sau dimpotriva, se va ingusta.

  Totul a fost inregistrat de catre uimitorul Peter Tagtgren in studioul Abyss intre decembrie 2010 si ianuarie 2011. De aceasta data tobele au fost executate de David Wallin, tobarul care insoteste Pain in concerte. Mastering-ul a fost efectuat in studiourile Black Lounge cu ajutorul lui Jonas Kjellgren. Sound-ul este tipic marca Pain iar absolut intregul material pastreaza aceeasi linie cu care au fost obisnuiti ascultatorii inca de la inceput. Metal-ul industrial pe care il practica suedezii este direct si fara compromise; riff-urile taie in carne vie iar ritmurile navalesc precum un tanc ce calca totul in picioare. Tonul chitarilor este atat de profund incat rascoleste cu usurita organele interioare ale fiecarui ascultator creand la volume ridicate o stare de anxietate.

  Inceputul discului este ratat din start prin cele doua piese de deschidere, „Let me out” si „Fear the demons”, ce nu trec de pragul mediocritatii. Lucrurile se schimba cu urmatoarele 3 melodii ce pot fi considerate drept miezul produsului. „The great pretender” schimba imediat atmosfera prin dinamica riff-ului de pe strofa si astfel vibe-ul devine unul antrenant. Piesa ce da titlul albumului, „You only live twice” se afla sub influenta lui Ennio Morricone si acest lucru ii confera un aer epic. Primul extras pe single, „Dirty Woman” nu are nevoie de prezentari deoarece beneficiaza si de un clip deja cunoscut de catre melomani de pe net. Avem de a face cu un hit in toata puterea cuvantului. Urmatoarele piese se zbat intre mediocritate si plusul pe care il ofera productia de caltate. Din pacate „You only live twice” lasa impresia ascultatorului a fi un disc de B-Sides, un alt material bifat in discografia artistului. Este foarte clar ca intreg albumul se vrea tras de catre single-ul „Dirty woman”, o piesa cu adevarat exceptionala.

(Horatiu Ghibu)

Lansat: 03.06.2011
Label: Nuclear Blast
Disponibil in Romania:
www.painworldwide.com 

Tracklisting:
1. Let me out
2. Fear the demons
3. The great pretender
4. You only live twice
5. Dirty woman
6. We want more
7. Leave me alone
8. Monster
9. Season of the reaper

Disc bonus (editie limitata):
1. Crawling thru bitterness (piesa noua)
2. Great pretender (Millboy and Peka P Remix)
3. Dirty woman (MC Raaka Pee Remix)
4. You only live twice (Rectifier Remix)
5. Leave me alone (Rectifier Remix)
6. Eleanor Rigby (Live Sundown GER 2008)
7. Follow me (Live Bryssel BEL 2009)
8. I don't care (Live at Raismes Fest FR 2009)
9. Bitch (Live at Raismes Fest FR 2009)

Pain:
Peter Tagtgren: voce, chitara, bas, clape, programare

Live:
Michael Bohlin – chitara
Johan Husgafvel – bas
David Wallin – tobe


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*