PayPal a blocat contul unui fan pentru că a cumpărat un tricou Isis

727 vizualizări

Un fan al fostului grup american de post-metal ISIS (foto) a ajuns ca propriul său cont de PayPal să fie suspendat în urma unei încurcături în momentul cumpărării unui tricou din oferta trupei de merchandise.

Fanul, pe nume Jimmy Cianfrogna din Florida, a cumpărat un tricou ISIS (trupa) online, folosind contul propriu de PayPal. Drept urmare, sistemul companiei, programat pentru a descoperi nereguli sau ilegalități în tranzacțiile online, a presupus că există o legătură cu grupul terorist ISIS (Statul Islamic).

De asemenea, cumpărătorul a publicat și un fragment din comunicatul trimis de PayPal: „PayPal’s Compliance Department a analizat contul dumneavoastră și a identificat o violare a regulamentului de ordine interioară american OFAC (Department of the Treasury’s Office of Foreign Assets Control).”

Mai mult decât atât, PayPal a mai cerut „o explicație detaliată” a motivelor pentru care a fost cumpărat tricoul Isis, iar dacă nu se va face acest lucru, contul va fi în continuare suspendat.

Formația Isis, înființată în anul 1997 și destrămată în 2010, a avut la rândul său cu numele său: recent, formația a fost nevoită să își schimbe titulatura contului de Facebook în „Isis (the band)”, pentru a elimina toate confuziile generate de asocierea sa cu grupul terorist.

paypalaccount


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*