Phoenix va susține un concert cu un concept extraordinar în mai multe orașe

După anul 2017, în care mitul a aniversat 55 de ani de la momentul expozițiunii, Phoenix se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit: o sinteză între Anotimpurile prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu.

Evenimentul va avea loc în mai multe orașe, precum:

  • Iași – 10 februarie 2018 – Casa Studenților
  • Cluj Napoca –  13 februarie 2018 – Casa de Cultură
  • Brașov – 18 februarie 2018 – Filarmonica Brașov

Biletele pentru toate concertele pot fi cumpărate online pe www.AmBilet.ro.

Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală şi estetică, ci ea rămâne revelaţia unei realităţi ascunse. Ca si pasărea Phoenix, este el însuşi o stare muzicală, o muzică vie şi generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor.

Ca în orice proiect inițiat, starea de a fi a păsării Phoenix este și aici cea de dăruire, şi într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale fiinţei, ea regândește mereu construcţia actului artistic. Astfel, își propune  răspunsul printr-o sinteză între celebrele „Anotimpuri”, din timpul celor care „ne-au dat nume” (muzică brută, dar cu trimiteri profunde, trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu.

Proiect de înaltă ținută culturală însă fără pretenții exclusiviste, „Sinteza” își propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toată-i mirifica metaforie, prin viziune și profesionalism, un concert în care acordurile rock și ethno-rock care au transformat formația Phoenix în unicat vor purta și un altfel de mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenție.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*