Pinholes, The Kryptonite Sparks/ 19.02.2015, Club Control, Bucuresti

329 vizualizări

19 februarie a insemnat un moment important pentru scena alternativa din Romania, deoarece doua formatii foarte apreciate s-au reunit, intr-un show de „dubla lansare” pentru a prezenta auditoriului cele mai recente realizari.

Este vorba despre un concert special oferit de grupurile Pinholes si The Kryptonite Sparks, care au urcat pe scena din Club Control pentru a dezvalui roadele muncii lor din ultima vreme.

Astfel, Pinholes, idolii indie-shoegaze din Moldova, le-au facut cunostinta fanilor prezenti la eveniment cu noul disc, „Era Pietrelor Neslefuite”, de pe care a fost extras un single fresh, „Amandoi de-o culoare”, cu clip inclus, in timp ce The Kryptonite Sparks, adepti ai unui mix original intre indie, alternative, funk si prog, originari din Botosani, au scos la rampa noul EP, „Doi// A doua unda de bruiaj”, proaspatul single „Esti”, insotit de un lyric-video.

The Kryptonite Sparks au fost cei care au dat startul serii cu un concert exploziv. Muzica acestui grup tanar poate scoate pe oricine din depresie sau amorteala, talent foarte necesar in ziua de azi, cand publicul pare destul de greu de urnit. Nu a fost cazul la show-ul TKS, deoarece piesele au cuprins pe toata lumea in vraja lor dinamitarda. Razvan (chitara/voce), Rares (bas) si Razvan (tobe) formeaza un trio electrizant care creeaza un soundscape consistent, fara artificii.

Pinholes s-au situat la antipod, profesand un gen de rock contemplativ, melancolic si dramatic. Astfel, auditoriul a avut parte de doua tipuri foarte diferite de show, lucru care a creat un climat favorabil paradoxalului. Utilizand sound-uri specifice post-rock-ului sau shoegazing-ului, Pinholes, una dintre putinele trupe care se incumeta sa paseasca pe acest teren sonic, a desfasurat un val de emotii intense, coplesindu-i pe fani, care s-au lasat in voia sentimentelor.

La final, participantii au putut urmari noul videoclip marca Pinholes,  conceput pentru melodia „Amandoi de-o culoare”. Filmul reda prin imagini intretaiate, care desfasoara cand performance-ul solistului, cand gesturi sincopate facute de un cuplu, tulburarile cu care ne incearca iubirea, fiind, astfel, un material de sezon.

Concertele celor doua formatii au prezentat publicului bucurestean doua dintre cele mai interesante trupe venite din Moldova si au introdus auditoriul intr-o atmosfera de o sensibilitate perceptibila, ambivalenta, exprimata prin natura paradoxala a prestatiilor grupurilor, situate in lumi aparent diferite dar, in esenta, foarte asemanatoare.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*