Protestul muzicienilor: un rocker desfiinteaza industria

Electro-rockerul Whitey (NJ White) face furori pe internet cu o scrisoare deschisa adresata unui producator TV.

Artistul a tinut sa informeze industria cu privire la motivul pentru care muzica unui compozitor trebuie platita! Whitey vrea sa combata trendul actual de a nu remunera muzicianul pentru arta sa.

Compozitorul considera ca oamenii s-au obisnuit ca muzicienii sa nu fie platiti si au ajuns sa considere acest lucru normal. Este timpul ca asta se se schimbe, argumenteaza Whitey.

„Sunt satul pana peste cap sa aud replica: din pacate nu avem buget alocat pentru muzica! Asta ca si cum ar exista o lege fixa a universului care va acorda un verdict financiar trist, dar de necontrazis, ce va impiedica sa alocati un buget pentru muzica. Compania voastra a ales bugetul. Voi ati ales sa nu dati bani pentru muzica”, scrie artistul.

El continua

„Sunt muzician profesionist si traiesc din aceasta meserie. Mi-a luat o jumatate din viata mea pentru a invata sa-mi fac treaba si a urca in structura. Muzica aceasta este proprietatea mea, muncita din greu. Intrebati-va. Ati aborda un director creativ cerandu-i sa lucreze gratis? Bineinteles ca nu pentru ca industria are un precedent in a-i plati pe acesti oameni, in a le aprecia munca. Ati intra in casa cuiva, i-ati manca mancarea apoi ati pleca spunandu-i: ne pare rau, dar nu am din ce sa-ti platesc mancarea? Bineinteles ca nu! Cultural, acest lucru este clasificat ca furt”, a explicat Whitey.

„Muzicianului sa nu-i dai nimic!”, rezuma artistul mentalitatea contemporana.  

In ultima vreme se pare ca industria muzicala este intr-o situatie din ce in ce mai proasta din cauza furturilor digitale. Whitey este doar unul dintre muzicienii afectati de acest „trend”.

Cat despre situatia din Romania, aceasta este tragica! Din pacate, criza se resimte in neparticiparea fanilor la concertele formatiilor locale, dar si internationale.

Oamenii nu se grabesc sa sustina industria muzicala iar acest lucru va duce, in timpl, la saracirea semnificativa a acesteia.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*