Rhapsody of Fire – Live: From Chaos to Eternity

172 vizualizări

RHAPSODY OF FIRE se pregateste sa lanseze album live intitulat „Live – From Chaos to Eternity”. Materialul va aparea pe data de 3 mai 2013, dar Maximum Rock Magazin a avut ocazia sa-l asculte inainte.

Discul a fost inregistrat in timpul turneului pe care formatia l-a sustinut in 2012 si va fi lansat sub forma unui Digipack continand 2 CD-uri, sau sub forma unui pachet continand 3 viniluri.

Am vrut sa punem pe piata un album care sa poata fi numit ‘live’ in adevaratul sens al cuvantului. Nici macar o singura parte nu a fost re-inregistrata in studio, asa cum se intampla in unele cazuri. Intotdeauna caut perfectiunea iar acest album trebuia sa fie 100% live si 100% in conformitate cu sentimentele prestatiei live. Materialul este dovada perfecta ca formatia aceasta este suficient de puternica si de dispusa sa continue sa cante si sa produca muzica pentru fani, inca multi ani de acum incolo„, a declarat Alex Staropoli, claparul Rhapsody Of Fire.

Cat despre albumul propriu-zis, acesta contine 24 de melodii compilate de pe mai multe discuri ale trupei. In ceea ce priveste productia, trebuie remarcat faptul ca, spre deosebire de alte materiale live, sunetul de pe „Live – From Chaos to Eternity” pare foarte autentic si necizelat prin mijloacele artificiale din studio.

Acest lucru ii da dreptate lui Alex Staropoli in afirmatiile sale referitoare la nealterarea sound-ului. Chiar daca se simt oaresce influente tehnice, atmosfera de eveniment „pe viu” nu este afectata.

Din punct de vedere al prestatiei propriu-zise, aceasta este constanta, ceea ce arata ca formatia a reusit sa se mentina in forma pe parcursul turneului, nedezamagindu-si fanii.

Asa cum ii sta bine unui show de power-metal simfonic, ceea ce iese cel mai mult in evidenta este chitara suculenta. Nici cu tobele nu ne este rusine, caci ele sunt peste tot, umpland perfect spatiul muzical. De alta, sound-wall-ul omogen, vast si „greu” este o caracteristica de seama a Rhapsody Of Fire.

Pe alocuri, vocea lui Fabio Lione nu este pusa in valoare de toate variantele de sonorizare, pierzandu-se in atmosfera „stufoasa” a peretelui de sunet coplesitor. Un alt minus ar fi acela ca mai toate melodiile sunt rapide, concentrate si dure, ceea ce nu prea lasa momente de respiro.

Pana si un ascultator experimentat de metal isi mai doreste din cand in cand o melodie de tip „breaker”, care sa scoata putin discul din monotonia acordurilor solicitante.

In concluzie, Rhapsody of Fire lanseaza un material care este esential pentru toti cei care isi doresc sa guste din brandul special de metal profesat de italieni. „Crud”, dur, complex si melodios intr-un mod care nu rapeste nimic din greutatea metalului, „Live – From Chaos to Eternity” este un material care trebuie arat celor care vor sa se initieze in taina power-ului pur-sange.

Tracklisting:

CD 1
01. Dark Mystic Vision
02. Ad Infinitum
03. From Chaos To Eternity
04. Triumph Or Agony
05. I Belong To The Stars
06. The Dark Secret
07. Unholy Warcry
08. Lost In Cold Dreams
09. Land Of Immortals
10. Aeons Of Raging Darkness
11. Dark Reign Of Fire
12. Drum Solo

CD 2
01. The March Of The Swordmaster
02. Dawn Of Victory
03. Toccata On Bass
04. The Village Of Dwarves
05. The Magic Of The Wizard’s Dream
06. Holy Thunderforce
07. Reign Of Terror
08. Knightrider Of Doom
09. Epicus Furor
10. Emerald Sword
11. Erian’s Lost Secrets
12. The Splendour Of Angels’ Glory (A Final Revelation)


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*