Trupe metal de succes. Un nou top 10 controversat

1.127 vizualizări

Prestigioasa revista Rolling Stone a facut un top 10 al celor mai bine cotate formatii metal din toate timpurile.

Chiar daca lista redactorilor reflecta mai mult capacitatea de mobilizare a fanilor acestui gen de muzica – si nu numai – decat „calitatile” propriu-zise ale artistilor, ne este greu sa trecem cu vederea rezultatele.

Mai mult, anumite trupe mentionate sunt la limita dintre ceea ce este „sanctionat” drept metal curat si rock. Lasam deoparte discutiile contradictorii pe tema diferentelor dintre cele doua „genuri” si ne aruncam cu tigva inainte in top.


10. TOOL


Pe locul 10 a iesit formatia tool, al carui gen eclectic de rock este chiar la limita. Chiar daca trupa nu se incadreaza in sabolanele metalului conventional si nu a scos foarte multe albume, ea a reusit sa creeze un cult. Fanii nu au ezitat sa-si arate aprecierea votand.

9. Pantera


Formatia a fost si va ramane una dintre cele mai metal creatii ale scenei muzicale. In ciuda tragediei care l-a rapus pe Dimebag Darrell (2004), celebrul chitarist al grupului, formatia cu nume de felina nu a disparut din sufletele fanilor, care inca arata devotament maxim.

8. Led Zeppelin


Nu stim daca se poate spune ca Zeppelin este o trupa metal, dar ceea ce este cert e ca Jimmy Page este venerat de foarte multi chitaristi legendari din aceasta zona. Si oricum…e Led Zeppelin!

7. Judas Priest


Judas Priest este, fara indoiala, una dintre cele mai metal formatii metal! Scuzati licenta de exprimare, dar cam asa este.

6. Megadeth


Dave Mustaine a fost chitaristul formatiei Metallica, dar a fost concediat in 1983 din cauza problemelor sale cu alcoolul si a personalitatii problematice. Atat de furios a fost Mustaine, incat a vrut sa puna bazele unei trupe care sa dea clasa primului sau grup. Chiar daca acest lucru nu s-a intamplat, Megadeth este una dintre cele mai apreciate trupe de metal din lume.

5. Slayer


Este limpede ca Slayer are o baza de fani senzationala, care ramane alaturi de colosii metal chiar si in cele mai grele momente.

4. Iron Maiden


„Fear Of The Dark”, „Run To The Hills”, chiar si oamenii care nu sunt fani metal stiu cateva note din aceste melodii.

3. Black Sabbath


Considerati de multi parintii fondatori ai metalului, Black Sabbath este o formatie a carei importanta in evolutia acestui gen de muzica nu o poate contesta nimeni.

2. Dream Theater


Fanii formatiei s-au mobilizat serios la auzul vestii ca se face un top al celor mai grozave trupe de metal si au reusit sa claseze grupul pe un prestigios loc 2.

1. Metallica


Oarecum previzibil, Metallica a iesit pe locul 1 in top. Chiar daca fanii formatiei sunt deseori dificili si sunt renumiti pentru faptul ca traumatizeaza opening-act-ul, oricine ar fi acesta, cand vine vorba sa-si sustina idolii, ei sunt no. 1!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*