10 melodii rock&metal care te vor ajuta sa supravietuiesti in 2013

2013 se anunta a fi un an extrem de important pentru umanitate.

Siria va continua sa se dezintegreze, declansand tot felul de conflicte, Iranul isi va urma planul nuclear incomod, Egiptul si noul sau presedinte controversat – Mohamed Morsi – vor leza fara mila simpatiile americanilor, Libia va starni teama lumii „civilizate” din cauza noii generatii agresive de jihadisti, Australia isi va retrage trupele din Afganistan si schimbarile de clima vor face ravagii peste tot in lume.

Expertii preconizeaza ca in 2013 razboiul cibernetic isi va urma cursul cu noi virusi periculosi care vor depasi inteligenta temutilor Flame, Gauss si Shamoon.

Cu toate acestea, exista si vesti bune! Se pare ca situatia economica a Europei se va imbunatati iar Gangnam Style se va demoda in asa masura incat nimeni nu va mai asculta „piesa”!

Avand in vedere ca imparul an sfarsit intr-un numar drag roacherilor – 13 – ne avertizeaza ca n-o sa ne fie usor, am zis sa facem ce stim mai bine si sa incropim un playlist cu piese rock si metal care va vor ajuta sa supravietuiti in orice situatie – fie aceasta un razboi nuclear, sau un nou one-hit-wonder care va va polua fonic si vizual.

PINK FLOYD – Two Suns Into the Sunset

Piesa celor de la Pink Floyd vorbeste despre teama de un holocaust nuclear care s-ar putea petrece ca urmare a turbulentelor politice si sociale de pe mapamond. Din pacate, mesajul ei este inca unul actual. 


BLACK SABBATH – War Pigs


Bucata a fost compusa de formatie in Zurich, unde trupa urma sa sustina un concert in fata unui public foarte restrans. Atmosfera sinistra din oras, impreuna cu viziunea pe care muzicienii si-o asumasera ca urmare a chinurilor prin care a trecut Anglia, tara lor de bastina, dupa al Doilea Razboi Mondial, au dus la nasterea acestei melodii care vorbeste despre natura diabolica a conflictelor armate. 

METALLICA – Master of Puppets

James Hetfield a declarat ca in melodie se vorbeste despre dependenta de droguri si despre felul in carea aceasta ajunge sa controleze viata cuiva. Avand in vedere ca statisticile arata ca in ultimii ani s-a iregistrat o crestere dramatica a numarului de consumatori de droguri, piesa nu este numai relevanta, ci si educativa.

SLAYER – Dead Skin Mask

Piesa este despre Ed Gein, un criminal in serie care isi jupuia victimele si le purta pielea pe post de costum. Cantecul discuta aspectele psihozelor periculoase care au ca si consecinta uciderea unor persoane nevinovate. 2012 a fost un an care a vazut foarte multe atacuri asupra oamenilor fara aparare, comise de fel de fel de psihopati. Sa speram ca 2013 va fi ceva mai linistit din acest punct de vedere.

ENTOMBED – But Life Goes On

O piesa morbida despre ramasitele de viata care se conserva dupa moartea fizica. Cu dedicatie pentru cei care mai spera ca apocalipsa care ne-a dat cu flit in 2012, isi va face totusi aparitia in 2013 si ne va transforma pe toti in cadavrele despre care vorbeste cantecul celor de la Entombed. 

IRON MAIDEN – Hallowed Be Thy Name

Versurile piesei reprezinta cuvintele spuse de un condamnat la moarte inainte de executie. Impresionanta si emotionanta, „Hallowed Be Thy Name” este o lectie de umilinta intr-o lume foarte cruda si greu de inteles. Datorita perspectivei profund umane si universale pe care o prezinta, piesa este unul din stalpii acestui playlist. 

BLUE OYSTER CULT – Don’t Fear the Reaper

O melodie eterna care ne spune simplu: Nu va temeti de inevitabil! 

MEGADETH – Tornado of Souls

Compusa de Dave Mustaine si David Ellefson, bucata ilustreaza o relatie disfunctionala care poate fi comparata cu o tornada nimicitoare. Mustaine a declarat ca a compus cantecul imediat dupa ce s-a despartit de logodnica sa din acea vreme. 

Pe tot parcursul relatiei, ma simteam ca si cum m-as afla exact in ochiul unei furtuni. Am terminat-o cu legaturile de tip tornada. Daca ma voi mai gasi vreodata intr-o situatie asemanatoare, am sa am grija sa nu mai sufar cum am facut-o”.

Speram ca anul 2013 sa ne aduca mai putine uragane & tornade pustiitoare – chiar daca expertii in clima declara ca schimbarile climatice vor duce la aparitia unor fenomene bizare in intreaga lume – si mai putine inimi frante.

TYPE 0 NEGATIVE – White Slavery

Peter Steele vorbeste in aceasta piesa despre iadul prin care trece un dependent de cocaina. O alta melodie cu mesaj anti-drog care trateaza si aspectul social si cultural al consumul de narcotice, dand vina pe generatia „Pepsi” – caracterizata prin corporatism si superficialitatea societatii de consum – pentru ravagiile comise de stupefiante. 

BATHORY – Father To Son

Pentru ca este intotdeauna bine sa apelam la valorile consacrate – acelea ale tatilor nostri…si ale zeitatilor nordice – atunci cand ne confruntam cu tot felul de situatii turbulente ca acelea care se vor petrece in 2013.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*