RoadkillSoda/ 25.02.2014, Club Control, Bucuresti

325 vizualizări

Autor: Vladimir Gheorghiu

Seara de 25 februarie 2014 a fost dedicata stoner rock-ului in Bucuresti. Aflati la inceputul unui mini turneu de primavara care va mai cuprinde orasele Craiova, Bacau si Chisinau, trupa Roadkillsoda a dat semnalul de venire a primaverii si a trezit putin spiritele amortite ale bucurestenilor din club Control.
 
Pentru cei mai putini avizati, Roadkillsoda este printre primele trupe de stoner rock din Romania si este compusa din Sebastian Stancu (Spiritual Ravishment) la voce, Mihnea Ferezan (Tep Zepi, M-51, The Fuzzenties) chitara, Victor „Vava” Ferezan (Tep Zepi, The Fuzzenties)  bass si Alex „Para” Ghita (Mediocracy, Traum, Environments) in spatele tobelor.
 
Am ajuns relativ devreme in club Control si initial m-am speriat un pic pentru ca era destul de putina lume inauntru si nici nu prevedeam ca va veni prea multa in final. Ma bucur insa ca m-am inselat. In jurul orei 22:00 se adunase un grup decent de oameni care s-o „puna” de un concert reusit.
 
La 22:15 a inceput concertul iar baietii au dat startul recitalului ca la carte: in forta, direct, fara prea multe vorbe si prezentari, concentrandu-se asupra muzicii si nimic altceva. Judecand dupa numele primului material al trupei „A fucked up trip gone bad” era de asteptat pentru toti cei care au pasit pragul clubului Control in seara de 25 ca acest concert va fi ca o excursie la finalul careia, cu un ranjet viclean pe fata, tot ce iti ramane de zis este „M-am dat dracului si mai vreau!”.
 
Ritmuri lente si ametitoare, ritmuri alerte, un bass „murdar” care te tinea in priza, tobe care nu iti lasau picioarele sa stea locului, o chitara cu un delay care pe alocuri te tragea de maneca si te facea sa te pierzi timp de 2 secunde au decorat prestatia trupei. Fiind un fan al muzicii de peste ocean, nu am putut sa nu remarc vocea aceea grava, joasa, aspra, imbibata cu un mix de “I don’t give a fuck” si “carpe diem, baby” tipic americane. Chiar si pe notele mai inalte, timbrul vocal al lui Sebastian Stancu nu are cum sa nu te prinda, sa nu te patrunda si sa nu te faca sa intri in atmosfera muzicii.
 
Fiecare piesa, fiecare linie melodica aveau ca scop adancirea publicului in aceasta calatorie plina de aventuri, de clipe explozive, de momente dinamice dar si de pasaje calme, aproape mistice, simbolizand ceva ca o calatorie prin desertul californian, taramul de bastina al stoner rock-ului. Desi muzica a fost principalul catalizator al acestei atmosfere, nu trebuiesc uitate jocurile de lumini care, in momentele cheie, au ajutat la mentinerea starii produse de Roadkillsoda.
 
Baietii au cantat piesele de pe albumul „Oven Sun” dar si cateva melodii noi care vor aparea, dupa spusele lor, pe albumele 2 si 3. La inceputul concertului, Sebastian ne-a marturisit ca acesta e primul concert la care nu (prea) bea alcool din cauza unor probleme de sanatate care trebuiesc tratate cu antibiotice. Pe aceasta cale ii uram insanatosire grabnica si cat mai multe concerte!
 
Despre public nu as avea foarte multe de zis. Uitandu-ma prin spate am observat oameni care traiau muzica in felul lor: unii zbenguindu-se pe ritm, altii inchizand ochii si altii doar zambind timid si apreciind piesele. In orice caz, aplauzele si ovationarile oamenilor prezenti i-au facut pe baietii de la Roadkillsoda sa ne ofere din nou melodia „Can’t take control” drept bis.
 
Un concert Roadkillsoda te face sa uiti ca dincolo de usile clubului Control nu se afla o autostrada cu 2 benzi, un Dodge American cu vreo 2 gagici cu ochelari de soare imbracate sumar, un portbagaj plin de “racoritoare” si “bunatati” si un radio care sa dea numai muzica buna. Dupa ce am iesit, am dat de un Bucuresti rece si plin de taxiuri scumpe. Dar muzica buna inca o aveam in urechi iar Dodge-ul si gagica erau pe tricoul meu… The blame is yours, Roadkillsoda!

O galerie foto vasta poate fi vazuta AICI.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*