Robin and the Backstabbers/31.07.2015, Grădina cu Filme, Bucureşti

721 vizualizări

O nouă seară de vineri, un nou concert în Grădina cu Filme. De data asta a fost rândul celor de la Robin and the Backstabbers să facă o vizită terasei din Piața Lahovari.

Conform tradiției (fanii care merg de regulă la concertele din București știu ce vreau să spun), am avut parte și de un pic de ploaie, care însă s-a oprit înainte de începutul cântării propriu-zise.

În paranteză fie zis, sosisem la fața locului cu o falcă în cer și cu una în pământ, după un sfârșit de zi extrem de stresant la birou. A fost suficient însă să zăresc câteva fețe familiare pentru ca încordarea să mi se disipeze în mare măsură. Primul lucru pe care l-am notat a fost mulțimea de oameni sosită la fața locului, care se adăpostea de ploaie sub umbrelele de pe terasă. În mod excepțional, scaunele și mesele fuseseră scoase, cel mai probabil pentru a face loc cum se cuvine tuturor entuziaștilor, ceea ce aduce o dovadă în plus, dacă mai era nevoie, în favoarea popularității de care se bucură în acest moment Robin and the Backstabbers.

Concertul a debutat pe fondul unei zăpușeli pe care ploaia nu reușise să o risipească deloc, cu un microfon (al lui Robin) care se auzea cam înfundat, problemă remediată însă în mare parte pe parcurs. Setlistul a fost adjudecat în egală măsură de “Stalingrad” şi “Arhanghel’sk”, la care s-a adăugat şi piesa semnată Gojira & Planet H, Regele verii.
Foto Robin 2
Mi-a părut tare bine să aud Muzică în cântece (și, judecând după reacția celor din jurul meu, nu am fost singura). Piesa nu fusese pe setlist la concertul lor anterior din București, și mă mâncau tălpile să dansez, dar chestii de genul se pot dovedi dificile atunci când cari două genți pe umăr, a ta și a fotografului. Am avut parte de una bucată Marele zgomot, la finalul căreia Robin a alipit din nou un fragment din Heroes a lui David Bowie, combinat cu un SPNZRTR foarte energic, cu vână, care mi-a amintit încă o dată cât de mult iubesc albumul lor de debut.

Un alt moment important al serii l-a reprezentat pentru mine interpretarea cântecului Regele verii, în care Vladimir Proca a trecut la bas, în timp ce Oigăn s-a postat în spatele tobelor. De mare efect au fost de asemenea Imperatrix (sau Terminatrix, cum a botezat Robin piesa la modul ad-hoc), unul din momentele de rezistență de pe albumul “Arhanghel’sk”, și Vânătoarea regală, care a dezlănțuit un cor de oooooo-uri din partea publicului.
Foto Robin 3
Un Broken High Heels și un Bacovia Overdrive mai târziu, formația a ieșit de pe scenă, însă nu s-a lăsat rugată prea mult pentru bis și s-a întors pentru încă trei piese: Soare cu dinți, Arhanghel’sk (cu Oigăn la ukulele) și, surprinzător, Când te-am cunoscut, Cristina. Am rămas un pic dezamăgită din pricină că nu am avut ocazia să aud și Harta lumii desenată din memorie, însă, una peste alta, setlistul a fost fain tare, ca și prestația formației.

Mi-a plăcut mult și publicul. Mulți, inimoși, neopriți de tentativa de ploaie, și cooperând din tot sufletul la spectacol (un tip s-a suit inclusiv pe scenă la un moment dat pentru a bate ritmul cu bețele lui Vladimir).

Una peste alta, a fost fix ce îmi trebuia pentru a mă deconecta de stresul unei după-amieze de vineri. Acum, dacă m-aș putea bucura de așa ceva în fiecare zi lucrătoare, ar fi de-a dreptul ideal.

SETLIST

Cosmonaut
Muzică în cântece
Scafandru
Marele zgomot
SPNZRTR
Eu fac brazii, tu faci apa
Regele verii
Imperatrix
Sat după sat
Vânătoarea regală
Broken High Heels
Bacovia Overdrive
BIS
Soare cu dinți
Arhanghel’sk
Când te-am cunoscut, Cristina

Foto: Ioni V.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*