Rock romanesc: Videoclipuri „cool” ale formatiilor autohtone (Video)

283 vizualizări

Maximum Rock Magazin a facut o lista cu cateva dintre cele mai interesante videoclipuri recente ale formatiilor autohtone.

Aceasta lista nu se vrea exhaustiva si suntem siguri ca mai exista foarte multe clipuri bune.

Chiar suntem curiosi sa aflam ce parere aveti voi si care clipuri vi se par demne de mentionat.

Am ales atat formatii de metal, cat si grupuri de rock alternativ.

Ne pare rau, insa, ca mai sunt o multime de trupe grozave care nu au reusit sa lanseze inca un video reprezentativ.

Negative Core Project – „Psalm of Mockery”

Ne bucuram ca baietii de la NCP au reusit sa inregistreze acest clip care problematizeaza dramele unui tanar tulburat. 

Goodbye to Gravity – „I Won’t Wait”

Un clip cinematografic in care se istoriseste povestea unui pugilist, care traieste o drama familiala si este nevoit sa impace rolul de sportiv cu cel de sot. Trupetii canta in ringul de box, ceea ce ofera un plus de expresivitate prestatiei.  

Dirty Shirt – „Bad Apples”

Nu este tocmai cel mai „ortodox” video, dar tocmai asta il face interesant, amuzant si METAL. Atentie! Contine limbaj licentios. 

Grimus – „Priveste-ma”

Avem de-a face cu o productie postmoderna, compusa ca un colaj cu imagini care evoca atat imagini ale vietii urbane, cat si peisaje smulse din pustietati marine, sau chiar cosmice. 

Desant – „Joc de noroc”

Iata un clip care respira farmecul desuet al productiilor clasice heavy-metal. Femei frumoase, un viciu si un personaj diabolic te tin cu sufletul la gura!

Days of Confusion – „Meta”

Iata un performance-video care, prin cadrele interesante, reuseste sa captiveze. 

OCS si Bean – „Visule”

In clip, un barbat povesteste despre incapacitatea sa de a mai visa. Se face o incursiune in mentalul protagonistului, prin care privitorul descopera cat de tulburat este acesta. 

Changing Skins – „Deeper and Deeper”

Un videoclip erotic/fashion/glam pe care merita sa il vedeti pentru a fi delectati de cadrele de tip „film-noir”. Drama, dans, moda, rock. Video-ul contine tot ce ii trebuie pentru a fi un succes. 

Luna Amara – „Pietre in alb”

Asemenea piesei, clipul celor de la Luna Amara ridica problema trecerii timpului si a indreptarii spre o zona existentiala mai intunecata. 

Dordeduh – „Dojana”

Ne intoarcem in vemuri imemoriale cu ajutorul formatiei Dordeduh si al clipului piesei „Dojana” care evoca niste vremuri demult apuse. 

Les Elephants Bizarres – „Smile”

Unul dintre cele mai controversate clipuri ale „Elefantilor”, copiat, am putea spune, de domnul Robin Thicke. Avem si noi un „Blurred Lines” al nostru, daca vreti sa stiti! 

Negura Bunget – „Dacia Hiperboreana”

Chiar daca nu este un videoclip propriu-zis, ci mai degraba un experiment vizual, ne place starea hipnotica indusa de simbolurile trecute parca prin filtrul unui caleidoscop intunecat. 

Vita de Vie – „Basul si cu toba mare” (acustic)

Un clip erotic care contine niste scene foarte intense. Varianta acustica a melodiei se potriveste perfect pe concept. 

Zdob si Zdub – „Moldovenii s-au nascut”

Un barbat de etnie rroma, sofer de taxi, il conduce pe protagonistul italian intr-o calatorie de descoperire a idiosincrasiilor culturale ale moldovenilor…featuring Zdob si Zdub – „hardocre de la Moldova”.

The Mono Jacks – „Woman” (live)

O prestatie acustica inedita care merita urmarita pentru ca rezuma perfect identitatea sonica a baietilor de la The Mono Jacks. 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*