Sadomasochismul in videoclipurile rock: arta, decadenta si sex

409 vizualizări

Potentialul estetic si expresiv al sadomasochismului a fost exploatat la maxim de artistii rock, care au tinut sa-si condimenteze prestatiile cu imagini care evoca dramatismul performance-ului BDSM.

Va prezentam o lista cu cateva videoclipuri rock care ridica la rang de arta sadomasochismul.

Va avertizam ca unele dintre aceste filme sunt destul de tulburatoare si ii pot leza pe cei cu moravuri mai putin destrabalate.

Pe noi ne incanta, majoritatea, asa ca speram sa va placa si voua si chiar sa va inspire.

The Velvet Undergound – Venus In Furs

Este printre primele videoclipuri rock in care tema sadomasochismului apare abordata, chiar daca subtil. Velvet Underground a fost una dintre cele mai scandaloase formatii de rock si a deschis apetitul publicului pentru ceea ce avea sa urmeze.

Queen – Body Language

Fireste ca Queen nu putea sa lipseasca din aceasta lista dedicata uneia dintre temele dragi lui Freddie Mercury.

Nine Inch Nails – Closer

Candva, Trent Reznor voia sa „fuck you like an animal”. Acum el s-a mai cumintit. Dar este bine sa ne amintim de acele vremuri in care, imbracat in piele si spanzurat de brate, Trent gemea sub lovituri nevazute.

Marilyn Manson – Saint

Cu versuri pe masura si un videoclip care contine scene ce ar putea sa-i lezeze pe cei mai sensibili, piesa lui Manson este un imn al tuturor adeptilor BDSM.

Patrick Wolf – Vulture

Pariem ca nu l-ati fi vazut pe Patrick Wolf in aceasta ipostaza vreodata, nu-i asa? Ei bine, iata ca solistul va surprinde cu o piesa kinky si cu un videoclip 100% sadomaso.

Davendra Banhart – Foolin’

Lumea traieste cu impresia ca indie-rockerii sunt foarte cumintei, cand, de fapt, ei pot sa fie obsceni si plin de zvac BDSM. O dovedeste Davendra Banhart.

Indochine – Marilyn

Senzualitate, dramatism, teatralitate, un pic de gotic si multa piele. Iata reteta de succes a senzationalei formatii franceze, pe care ne-am dori sa o vedem si in Romania!

Rammstein – Pussy

Desi pentru Rammstei problema senzualitatii umane este foarte simpla: „You have a pus*y/ I have a dic*/ So what’s the problem?/ Let’s do it quick!”, sadomasochismul complica putin lucrurile, dupa cum poate fi vazut din clip.

She Wants Revenge – These Things

Shirley Manson de la Garbage apare ca invitata speciala in acest videoclip, care face furori prin elementele subtile de sadomasochism ilustrate.

NOFX – S&M Airlines

Cu un asemenea titlu, despre ce credeti ca putea fi vorba in piesa si in clip?

Agent Provocateur – She’s Lost Control

Un cover Joy Division care beneficiaza de un clip imbunatatit semnificativ de prezenta faimoasei dansatoare burlesti Ditta Von Teese, fosta sotie a lui Marilyn Manson si cea care a declarat despre artist ca este: „extrem de anost in pat si de-a dreptul plictisitor”.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*