Serj Tankian se ocupă cu filmografia. Acesta este implicat în realizarea coloanelor sonore a două producții

Serj Tankian
1.058 vizualizări

Nu doar muzica îl pasionează pe Serj Tankian, ci și filmul, astfel că binecunoscutul artist armean a găsit o modalitate de a le îmbina. Acesta este preocupat în prezent cu producerea soundtrack-urilor pentru documentarul Intent to Destroy (al lui Joe Berlinger) și Furious: The Legend of Kolovrat (film rusesc cu tematică istorică).

Partea interesantă este că Serj fusese inițial pe lista actorilor care urmau să joace în Intent to Destroy, dar până la urmă a fost cooptat ca să realizeze coloana sonoră a filmului. Acesta tocmai a apărut la începutul lunii noiembrie, iar muzica este deja disponibilă pe iTunes și Apple Music. Al doilea proiect, Furious: The Legend of Kolovrat, urmează să fie lansat și el în curând, pe 8 decembrie.

„Jos pălăria pentru unul dintre cele mai intense filme pe care le-am văzut și, mai ales, din care am făcut parte. A fost o experiență unică pentru mine să fiu implicat și să creez muzica pentru el. Ca să reușesc să exprim muzical realitatea istorică a faptelor prezentate în documentar, am recurs la un sound hibrid compus din instrumente clasice, etnice și electronice moderne. Totul a fost conceput astfel încât să redea foarte bine povestea”, a spus solistul System of a Down despre implicarea în producția Intent to Destroy.

Cât despre The Legend of Kolovrat, artistul și restul echipei au recrutat o orchestră cu un cor mare, instrumente etnice și multe chitare electrice. Una dintre piesele de pe coloana sonoră a filmului – „A Fine Moment to Die” – este un duet între Tankian și Katya Ivanchikova și poate fi urmărit mai jos:

Colaborarea cu cele două echipe de producție nu reprezintă prima experiență a solistului cu filmografia. El a mai creat coloanele sonore pentru My Little Prince (2012), The Last Inhabitant (2016) și 1915 (2016). Cât despre cariera muzicală, Tankian are în palmares patru albume solo și cinci împreună cu celebra trupă de alternative metal System of a Down


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*