Solistul trupei Dragonforce, Marc Hudson, anunță primul album solo

Marc Hudson (Dragonforce)

Solistul trupei Dragonforce, Marc Hudson, a semnat un contract cu casa de discuri Napalm Records. Primul album solo al lui Hudson, Starbound Stories, va fi lansat pe 25 august. Materialul discografic este descris într-un comunicat de presă drept „o plimbare sclipitoare, inspirată de anime, puternic influențată atât de muzica japoneză, cât și de coloanele sonore ale jocurilor video, cu multe surprize și mulți invitați speciali.”

Hudson comentează: „Sunt mândru că pot să anunț în sfârșit faptul că am semnat cu Napalm Records. Sunt foarte recunoscător pentru încrederea casei de discuri în mine, ca artist solo, și abia aștept ca împreună să prezentăm publicului Starbound Stories!”

Primul single al acestui album, Astralive, ce-a de-a șasea piesă, marchează începutul unui nou capitol și servește ca prim indiciu despre cum va suna viitorul debut solo al lui Marc. Single-ul este însoțit de un videoclip oficial. 

Hudson afirmă: „Astralive este primul single de pe album și îl duce pe ascultător într-o călătorie power metal prin spațiu și timp. Această melodie explorează misterele cosmice și căutarea eternă a omenirii pentru înțelepciunea de dincolo de stele”.

Piesa din deschiderea albumului este instrumentală și se intitulează As The Twilight Met The Sea.  Aceasta acționează ca o introducere în peisajele sonore ale albumului și o prezintă pe Ryoji Shinomoto (RYUJIN, cunoscută anterior ca Gyze) cântând la instrumente tradiționale japoneze. Shinomoto contribuie și vocal la următoarea piesă, Freedom Heart, care include și un solo al virtuozului chitarist Syu (Galneryus). Explozivul imn power metal Dracula X include un solo de chitară de Jacky Vincent (ex Falling In Reverse, ex-Cry Venom) și vocea solistei invitate, Adrienne Cowan (Seven Spires). Emoționanta piesă Stars o are ca invitată pe Mia Asano la vioară electrică. The Siren este o melodie plină de energie cu pasaje de baladă. Swansong începe cu un magistral intro de pian, care pare a fi extrasă din coloana sonoră a unui film. 

Steve Terreberry, cunoscut pe YouTube sub numele de Stevie T., interpretează un solo de chitară din piesa Call Of The Martyrs, alăturându-i-se chitaristul prog Galen Stapley (Azure). Stapley este responsabil pentru solo-ul piesei ce dă titlul albumului, Starbound Stories. One More Sight Of The Sun With You este piesa care închide albumul și este interpretată în totalitate în japoneză, rămânând fidelă temelor principale ale albumului și încheind întregul disc într-o notă înălțătoare.

Albumul solo de debut al lui Hudson este o aventură muzicală remarcabilă, echilibrată între power metal, coloane sonore pentru jocuri video, muzică japoneză și chiar influențe pop, dând dovadă de virtuozitate în toată instrumentația sa grandioasă.

Starbound Stories track listing:
01. As The Twilight Met The Sea
02. Freedom Heart
03. Dracula X!
04. Stars
05. The Siren
06. Astralive
07. Swansong
08. Call Of The Martyrs
09. Starbound Stories
10. One More Sight Of The Sun With You

Lineup-ul de la înregistrări:
Marc Hudson – voce, chitări, backing vocal
Shaz D – clape
Frédéric Leclercq – chitări, bass
Rich Smith – tobe


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*