Sound & Vision Festival/ 18 – 20 septembrie, Gara Regala Baneasa, Bucuresti

Intre 18 si 20 septembrie 2015, Bucurestiul a vibrat odata cu festivalul Sound & Vision, care s-a desfasurat intr-o locatie inedita – Gara Regala Baneasa.

Evenimentul s-a aflat la prima editie si a impletit in mod reusit cultura urbana cu cele mai in voga genuri de muzica (indie, electro, freestyle rap etc), fara a omite sa promoveze si arta vizuala.

Festivalul a fost impartit in 3 zile, in care au urcat pe scena trupe emblematice pentru diverse zone de creatie. Vineri atmosfera s-a inflacarat cu ajutorul celor de la Jurjak, Fratii Grime, Cred Ca Sunt Extraterestru, Silent Strike si Roa.

Sambata s-a axat pe sonoritati rock, cu The Noise, We Singing Colors, Sophisticated Lemons, Toulouse Lautrec si The Mono Jacks, in timp ce duminica lucrurile au luat o intorsatura electro-pop, impreuna cu Hot Casandra, Temple Invisible, Lucia, Golan si Moonlight Breakfast.

Pe langa formatii, de vibe-ul pozitiv dintre concerte s-au ocupat Calin, respectiv DJ Leo. Participantii s-au putut relaxa in spatiul special amenajat cu hamace si bancute, intr-un decor placut si varatic, care a alungat departe de tot ideea de toamna.

Desi spatiul ales este unul neconventional, sunetul a fost bun iar fanii s-au putut bucura de concerte fara a intampina probleme legate de acest aspect.

Ziua de sambata, dedicata rockului alternativ, a beneficiat de sprijinul stihiilor. Vremea a fost perfecta, insorita, nici prea fierbinte, nici prea racoroasa, numai buna pentru a savura in voie sonoritatile zvapaiate ale formatiilor invitate.

Show-ul a inceput cu The Noise, o trupa tanara din Sibiu, adepta a genului indie. Apoi au urmat deja consacratii We Singing Colors care au incantat auditorului atat cu piese cunoscute, cat si cu „mostre” de pe viitorul disc, care promite sa dezvaluie o alta latura a celor de la WSC. 

Sophisticated Lemons nu s-au lasat pana cand nu au electrizat publicul cu brand-ul lor vesel si antrenant de rock, un melanj obraznic de indie, alternative si elemente electronice. Toulouse Lautrec au venit dupa si, cu un sunet perfect primenit, au interpretat piesele de pe recent lansatul material „Dejun pe iarba”.

The Mono Jacks au urcat pe scena cand se lasase deja intunericul si au oferit un spectacol dintr-un registru mai dark. Angoasele si tulburarile exorcizate prin muzica grupului bucurestean au prins viata asemenea unor fantome ale verii si au infuzat publicul cu energie nocturna.

Speram ca evenimentul sa continue cu o noua editie si anul viitor, deoarece acest debut a fost unul reusit si le-a dovedit din nou fanilor muzicii autohtone cat de bogata este oferta locala. Asteptam cu drag Sound & Vision Festival 2!

Evenimentul a fost organizat de de Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*