Testament: noul album e gata și „are multe chestii gen Mercyful Fate”

313 vizualizări

Vocalistul formației Testament, Chuck Billy, a confirmat că noul album e gata. Într-o discuție cu DJ Valentino de la postul radio WSOU, Billy a spus că trupa e încă în discuții cu Nuclear Blast despre data lansării, dar se înclină spre sfârșitul lui februarie, începutul lui martie.

Despre noua direcție muzicală a albumului, Billy spune: Asta clar are câteva elemente diferite. Cred că Eric (Peterson, chitară) s-a întors puțin în pantofii lui de Mercyful Fate. Albumul ăsta are multe chestii gen Mercyful Fate. Eric are niște chestii black metal. Sunt niște blast beaturi pe care le-a băgat pe-aici, pe colo, ceva anormal pentru noi. E puțin diferit. Cred că toate piesele au propria identitate și sunt independente.

Să tot vii cu ceva nou după atâția ani e destul de greu, așa cum recunoaște Billy. Când scrii piesa 120 încerci să vii cu ceva nou, să fie totul proaspăt, deci cred că e foarte bine că Eric a introdus ceva neobișnuit pentru Testament. Prima dată când am auzit acordurile lui, am zis ‘Nu simt asta’ și am cam ezitat să mă apropii de ele. Dar apoi, pe parcurs m-am focusat pe melodie și am început să simt piesa ca parte din mine și eu ca parte din ea. 

Pe albumul ăsta e o piesă, continuă Chuck Billy, îi zice „Children Of The Next Level” și chiar se potrivește melodia cu versurile. Mai e una care, de fapt, prima dată când am auzit-o, am mimat oarecum pattern-ul vocal și a doua zi ne-am apucat să scriem. Ăsta e un cântec la care am fost ‘wow!’. Am fost inspirat și am pus pe hârtie primul sentiment care mi-a venit atunci. Și am decis că e de păstrat, apoi am modelat totul într-o piesă genială. 

Testament au lansat ultimul album în 2016, „Brotherhood Of The Snake”.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*