Times of Grace – Hymn of a Broken Man

  Mult asteptatul proiect al chitaristului Killswitch Engage, Adam Dutkiewiz, intitulat TIMES OF GRACE vede in sfarsit lumina zilei la inceputul acestui an. Initial discul a fost programat pentru o lansare in toamna tarzie a anului 2010, dar aceasta a fost amanata. Colegul lui Adam D este nimeni altul decat Jesse Leach, primul solist vocal al trupei Killswitch Engage care pare a fi revenit la ganduri mai bune legate de cariera sa muzicala.
  Intregul album a fost inregistrat si produs de catre chitaristul KSE, conceptul Times of Grace luand fiinta inca din 2008. Din punct de vedere tehnic avem de a face cu un material extrem de bine pus la punct care poate fi considerat unul din cele mai reprezentative productii metalcore lansate pe piata. Stilul a fost intors deja pe toate fetele de multitudinea trupelor ce reprezinta genul. Intr-un moment in care aproape nimic nu mai putea surprinde „Hymn of a Broken Man” surprinde in cel mai placut mod posibil. Aranjamentele vocale sunt lucrate minutios si cuprind o paleta cat se poate de larga, fara a cocheta cu cliseele muzicii pop pacalind ascultatorul. Muzica este sincera si piesele au o coloana vertebrala. Un alt aspect important este ca ele nu apuca sa plictiseasca urechea si mintea ascultatorului. Adam D demonstreaza ca stapaneste instrumentul sau de baza, chitara, pe deplin. Tonurile gadila placut chiar si atunci cand distorsiunea este crescuta. Meritul acestor doi muzicieni este faptul ca nu agreseaza in nici un moment pe cel ce alege sa asculte acest album. Nu exista violenta gratuita in muzica lor si absolut nici un riff sau urlet nu deranjeaza. Pasajele de chitara curata alterneaza cu cele distorionate intr-un balans perfect care pare sa fi fost studiat cu mare atentie. Experienta acumulta de-a lungul anilor isi spune cuvantul, iar stilul dezvoltat alaturi de Killswitch Engage este perfectionat pe acest album de catre Adam D care nu se dezice de radacinile sale, ba din contra folosindu-se de ele in cel mai constructiv mod.
  Piesele ce alcatuiesc „Hymn of a Broken Man” sunt compuse cu atentie si isi merita locul pe acest disc care poate fi considerat un best-of al metalcore-ului melodic modern. Times of Grace pare sa fie o trupa ce si-a propus sa seteze un standard de calitate in metal-ul actual si a gasit cheia catre un album aproape de perfectiune. Acest fapt nu poate decat sa ii oblige sa pastreze stacheta aici unde au inceput.

(Horatiu Ghibu)

Lansat: 18.01.2011
Label: Roadrunner
Disponibil in Romania: A&A
www.timesofgraceband.com

Tracklisting:
1. Strength In Numbers
2. Fight For Life
3. Willing
4. Where The Spirit Leads Me
5. Until The End Of Days
6. Live In Love
7. In The Arms Of Mercy
8. Hymn Of A Broken Man
9. The Forgotten One
10. Hope Remains
11. The End Of Eternity
12. Worlds Apart
13. Fall From Grace

Times of Grace:
Adam Dutkiewicz –  voce, chitara, bas, tobe
Jesse Leach – voce


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*