Tool fac declaratii despre noul album

Pe masura ce timpul trece, fanii isi doresc din ce in ce mai arzator un nou material semnat Tool. Iar cand esti o trupa ce poseda un fan base atat de pasionat si dedicat, precum un cult, este de asteptat ca acestia sa devina agresiv de nerabdatori.

Intr-un interviu recent acordat celor de la revista Rolling Stones, chitaristul Adam Jones a declarat faptul ca o parte din vina pentru aceasta intarziere in crearea noului album se datoreaza unui proces juridic cu care trupa se confrunta la ora actuala, spunand ca: „A venit timpul ca fanii sa inteleaga ceea ce se intampla.”

Se pare ca noul material Tool este departe de a fi finalizat. Desi grupul are o multime de idei, doar o singura piesa a fost finalizata. Conform lui Jones, aceasta este o creatie ce se extinde timp de 10 minute si care „trece prin o multime de schimbari si are elemente extrem de grele.”

Tobosarul Danny Carey adauga faptul ca piesa „suna umpic mai metal, daca pot sa adaug. Imi face mare placere sa ‚o bat’. Mai avem o piesa in lucru in momentul de fata.”

Cat despre procesul juridic care ii macina pe cei de la Tool, Jones spune ca: „Fanii sunt suparati pe noi. Iar in timp ce partea egoista din mine ar spune: ’nu o fac neaparat pentru ei’, simt ca trebuie sa le oferim o explicatie despre ceea ce se intampla.”

Astfel, povestea incepe in anul 2007, cand un asociat al chitaristului a pretins faptul ca trupa Tool i-a folosit artworkul fara ca sa il crediteze, dandu-i in judecata pe acest motiv. Trupa cumpara un pachet de asigurari financiare de la o firma de specialitate, ca sa fie „acoperiti” din punct de vedere financiar in aceasta lupta. Insa lucrurile s-au complicat atunci cand aceasta companie de asigurari au depus, la randul lor, o plangere penala impotriva Tool pe motiv de „neconcordante tehnice cu privire la caz.”

Sapte ani mai tarziu, Tool inca sunt imbarligati in litigii cu aceasta companie, procesul de judecata urmand sa inceapa in luna ianuarie a acestui an.

„Apararea noastra costa milioane si milioane si milioane de dolari” explica Jones. „Si fanii striga ‚Vrem un nou album Tool, ce naiba?’. Si te gandesti ca nu vrei sa implici publicul in problemele tale, fiindca nu ar intelege. Ideea este ca luptam pentru dreptate, pentru ’partea buna’. Vrem proces si vrem sa ii zdrobim. Insa, de fiecare data cand ne apropiam de un proces, acesta se amana, lucru care ne costa bani, nervi si energie creativa. Ne-am cumparat o asigurare doar ca sa avem constiinta impacata, si ne-am ales de pe urma asta cu un proces in plus!”

Intr-o nota optimista, Danny Carey a declarat ca este incantat de inspiratia creativa ce caracterizeaza trupa in momentul de fata, sperand ca noul material sa fie inregistrat la finele anului 2014 si promitand ca Tool „nu vor face rabat de la calitate, lucru pe care fanii il vor aprecia cu siguranta.”

Ce spuneti, mai aveti rabdare?


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*