Top 10 cele mai triste piese metal

 Daca faci parte din categoria masochistilor care asculta muzica trista atunci cand sunt pe culmile disperarii, bine ai venit!

Ai nimerit intr-un loc numai bun pentru anti-exorcizarea demonilor melancoliei.

Mai jos gasesti un top 10 cele mai triste piese metal. Desi subiectiv, consideram ca va prezentam cateva optiuni valabile, nu e asa?

Asteptam sugestii!

10. Sentenced – No One There

Vom incepe cu o melodie mai „usoara” pentru sufletul chinuit al ascultatorului. Cu versuri amare ca „The axe, the bottle, and the rope/ The feeling that there really is no more hope”, dar cu o succesiune ritmica destul de antrenanta si cu un refren mult prea catchy pentru continutul de rau-augur al metaforelor, melodia te pregateste emotional pentru compozitiile mai grele.

9. Nightwish – While Your Lips Are Still Red

Natura profund pasagera a iubirii, dar si timpul scurt care ne este dat pentru a-l iubi cu adevarat pe cel de langa noi sunt temele melancolice ale acestei piese, semnate Nightwish. Daca ai inima franta, „While Your Lips Are Still Red” este perfecta pentru a-ti smulge cateva suspine.

8. November Doom – Twilight Innocence

O alta melodie de dragoste tandra si trista, in care iubitul joaca rolul ingerului pazitor, prezenta protectoare care „bantuie” – sau „pazeste” – versurile formatiilor care se inspira din operele unui Keats, Shelley, Byron, sau Blake – poeti care si-au vandut sufletul sensibilitatii decadente a Romantismului Negru.

7. Iced Earth – Watching Over Me 

Formatia americana a dovedit de multe ori ca are si o latura foarte vulnerabila. Piesa „Watching Over Me” vorbeste despre durerea pierderii unui prieten foarte bun – acel prieten frate-de-suflet care te protejeaza de tot ce este rau.

6. Black Sabbath – Over and Over

„Sometimes I cry for the lost and alone, and for their dreams that will all be ashes, but lately I fell like I’m just gonna rain, and it goes over, and over, and over again”, canta Ronnie James Dio in aceasta piesa de pe „Mob Rules” (1981). O melodie poetica atat din punct de vedere al versurilor, cat si componistic.

5. Katatonia – Departer

Un cantec cu versuri al caror inteles criptic iti da fiori, „Departer” – semnat Katatonia – poate fi ascultat pe intuneric, cu o lumanare aprinsa pe undeva prin apropiere, a carei flama trista nu poate fi stinsa decat cu lacrimile care iti curg neostoite pe obrajii arsi de suferinta. Mda…sau asa ceva

4. Candlemass – Solitude

„Solitude” a celor de la Candlemass este una din acele melodii care iti ajung direct la suflet si te fac sa iti fie mila de cei al caror unic refugiu in aceasta lume a fost raul. Iata o mostra de durere autentica prelevata din sufletul intunecat al uneia din cele mai interesante formatii de doom metal: „I’m sitting here, alone in the darkness, waiting to be free, lonely and forlorn I’m crying, I long for my time to come, Death means just life, please let me die in solitude”.

3. Judas Priest – Here Come the Tears

Nu foarte multa lume este obisnuita cu aceasta latura a lui Rob Halford, cunoscut drept un adevarat rezervor de energie metal. In „Here Come the Tears”, o balada sfasietoare, misteriosul si rezervatul vocalist dezvaluie expresivitatea abisala a vocii sale.

2. Anathema – One Last Goodbye

„One Last Goodbye” este un adevarat imn funerar care exprima perfect durerea pe care o simte cineva atunci cand pierde o persoana iubita. Este ca si cum formatia a transformat suspinele suferinzilor in note muzicale.

1. My Dying Bride – For My Fallen Angel

Aceasta piesa este poezie pura iar atmosfera pe care o creeaza este ireala. Daca te lasi prins in vraja melancolica tesuta de My Dying Bride prin aceasta compozitie, nu te vei mai putea desprinde niciodata din mrejele doom-ului cantat de fascinantii englezi.

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*