Trivium – Vengeance Falls

342 vizualizări

Fanii din Romania ai formatiei TRIVIUM au avut prilejul in vara, cu ocazia festivalului Rock the City, sa asculte trupa live. Pentru ca a fost primul concert al americanilor la noi in tara, ne-au facut o surpriza: au cantat in premiera Brave the Storm.

Cu cateva saptamani in urma, Matt Heafy, vocalistul si chitaristul formatiei, a spus ca i-a placut foarte mult show-ul pirotehnic al formatiei Rammstein. Artistul i-a vazut pe germani in cadrul concertului de la Bucuresti si s-a intrebat daca nu i-ar prinde bine si trupei sale un spectacol la fel de flamboaiant.

Albumul Vengeance Falls vine dupa doi ani de cand a fost lansat In Waves, o adevarata capodopera a formatiei. Timpul nu a trecut degeaba, caci „razbunarea” s-a azvarlit cu forta asupra fanilor. Evident, nu ne gandim la o razbunare propriu-zisa, ci mai degraba la muzica si la albumul de fata.

Coperta este „futurista”, bine detaliata si inspira un scenariu apocaliptic. Aparent, 48 de minute par a nu fi suficient de satisfacatoare pentru fani. Numai ca vorbim despre Trivium si in situatia de fata este vorba de conceptul calitate vs. cantitate, unde a castigat, detasat, calitatea.

„Brave the Storm” incepe in putere. Urmeaza Vengeance Falls si Strife. Acest trio, plin de energie si putere, aduce aminte de piesa In Waves de pe albumul cu acelasi nume, caci s-a pastrat stilul inedit al formatiei. In acelasi timp, No Way to Heal se aseamana cu Watch the World Burn.

Intregul album este alcatuit din „rafale” de riff-uri si tobe explozive, de zici ca esti At the End of the War. Este foarte greu de incadrat in genuri muzicale, la fel cum este greu sa incadrezi trupa in sine in vreun curent. In orice caz, tehnica metalcore, rapiditatea thrash si puterea (dar si solo-urile) heavy metal sunt percepute intr-un mod placut.

At the End of the War incepe usor, continuandu-se in tonul caracteristic, ceea ce ofera impresia ca suntem mai degraba la inceputul razboiului, decat la sfarsitul acestuia. In acelasi stil se incadreaza si piesa de final, Wake (The End is Nigh), bucata care se dovedeste a fi la fel de puternica precum melodiile precedente. Frumos mod de a incheia albumul!

Puternic. Fantastic. Incredibil. TRIVIUM! Greu de gasit parti rele pentru acest album, totul se rezuma la a-ti placea sau a nu-ti placea.

Avand in vedere potentialul superb al discului, revenim la ideea mentionata de Heafy: are Trivium nevoie de spectacole pirotehnice? Stim foarte bine ca niciodata nu strica sa ne perfectionam, sa fim mai buni in ceea ce facem, dar deja acest album e un show in sine.

Cu siguranta daca am avea un Trivium cu asemenea muzica, cu spectacole pirotehnice si diferite efecte scenice, am vorbi despre una din cele mai bune prestatii live ale momentului.

Tracklist

1. Brave This Storm
2. Vengeance Falls
3. Strife
4. No Way to Heal
5. To Believe
6. At the End of This War
7. Through Blood and Dirt and Bone
8. Villainy Thrives
9. Incineration: The Broken World
10. Wake (The End Is Nigh)


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*