Trupa Anomalii lansează un nou single, cu clip, Breaking away

Trupa bucureșteană Anomalii lansează noul single cu videoclip, Breaking Away.

Breaking away… atunci când vrei să evadezi din rutina zilnică, din redundanța ce te poate transforma, ușor-ușor, într-un roboțel setat să facă aceleași lucruri zi de zi…  Această rutină robotizată face ca majoritatea oamenilor să devină cumva similari animalelor ce s-au obișnuit cu viața într-o cușcă, uitând de frumusețea libertății. Politica, mass media sau corporațiile, de multe ori vor să acapareze tot controlul, să absoarbă ca o gaură neagră unicitatea fiecărui individ și să spele pe creier cât mai multe persoane, să facă în așa fel încât lumea să se supună și să renunțe la individualitate, deoarece este mult mai ușor de controlat o masă de oameni cu aceleași păreri, sau dacă se poate, chiar fără păreri personale.” Acesta este mesajul pe care trupa Anomalii vrea să-l transmită prin noul single.

Totodată, mesajul piesei atinge și subiecte precum oamenii ce devin ușor sclavi ai banilor și ai lăcomiei, oamenii care sunt din ce în ce mai mult orbiți de calea de a-i  înmulți cât mai ușor posibil, uitând de multe ori de adevăratele bucurii ale vieții și uneori chiar uitând să fie umani.

Breaking away from this maze….se referă la o evadare metaforică, bineînțeles, o cursă printr-un labirint, în care te poți întâlni cu minotaurul ce poate lua mai multe înfățișări, începând de la rutină, foame de bani și dependență de telefoane, televizoare sau corporații, până la corupție , megalomanie , pandemii sau chiar războaie. Un labirint în care, dacă nu ai intrat până acum, bine ai făcut! Dacă, fără să conștientizezi, te afli în el, încearcă cu dârzenie sa evadezi, pentru că niciodată nu este prea târziu.  Apoi vor veni recompensele scăpării din acest amalgam de emoții și elemente nu tocmai eficiente, ceea ce te va face să te simții mult mai bine și mai liber.” adaugă trupa.

Trupa Anomalii s-a format în București în 2010, numele fiind inspirat din romanul cu același nume al lui Joey Goebel, component al unei trupe punk rock, The Mullets. Influenţele provin de la cunoscute trupe punk pe plan mondial precum Bad Religion, Minor Threat, Ramones, Sex Pistols și trupe cunoscute în scena punk românească, precum Z.O.B. și Recycle Bin. Principalele teme ale melodiilor sunt problemele sociale, politice și unele aspecte legate de beții, mahmureli sau alte stări de euforie.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*