Unearth a lansat noul single Mother Betrayal

Unearth band 2023
Unearth band 2023

Unearth a lansat Mother Betrayal, al doilea single de pe viitorul al optulea album al trupei The Wretched; The Ruinous, care va fi lansat pe 5 mai 2023. Single-ul precedent, The Wretched; The Ruinous a avut premiera pe Sirius XM Liquid Metal și a fost trei săptămâni pe primul loc la The Devil’s Dozen.

Solistul Trevor Phipps afirmă: „Mother Betrayal este încărcat puternic de combinația melodic death metal, thrash și hardcore care ne-a reprezentat încă de la început. Întărește agresivitatea și ferocitatea dincolo de înregistrările anterioare, în timp ce explorează noi teritorii din punct de vedere muzical, vocal și structural. Mother Betrayal este un avertisment că depășim mai multe puncte critice ecologice din cauza dependenței noastre de combustibilii fosili, ceea ce va schimba pentru totdeauna viața de pe planeta noastră.”

Cu albumul The Wretched; The Ruinous, Unearth nu doar continuă să-și amplifice intensitățile metal și hardcore, ci se autodepășesc, încorporând elemente ale discurilor clasice, cum ar fi The Oncoming Storm (2004), în timp ce explorează dincolo de mai recenta revenire la elementele de bază, Extinction(s), din 2018. Pentru pilonii fondatori ai trupei, Trevor Phipps și chitaristul Buz McGrath, se simte ca începutul unui nou capitol.

Buz a lucrat intens toată perioada pandemiei, pentru a scrie aceste piese”, spune Trevor. „S-a forțat să iasă din zona de confort și să exploreze ce este Unearth, atât în ​​trecut, cât și în prezent. Buz, adăugând aceste elemente noi și structuri înnebunitoare, m-a inspirat să fiu mai divers din punct de vedere vocal. The Wretched; The Ruinous este cel mai dinamic album pe care l-am făcut vreodată”.

Făcând echipă din nou cu producătorul Will Putney (Body Count, Thy Art Is Murder), scopul a fost simplu: crearea albumului care să definească perfect Unearth. De la piesa de titlu distrugătoare, până la explozivul Cremation Of The Living, tulburătoarea Mother Betrayal și violenta piesă ce închide albumul, Theaters Of War, discul The Wretched; The Ruinous” are de toate. „Există anumite melodii în care poți auzi cu adevărat rădăcinile hardcore ale trupei”, explică Trevor. „Piesa Dawn Of The Militant este un adevărat amestec de metal și hardcore, care, pentru mine, definește ce este cu adevărat termenul metalcore. Totuși, metalul, agresivitatea și tehnica ce definesc acest material amintesc de albumul Watchers Of Rule (2014). Toate ingredientele sunt prezente în aceste melodii, dar trupa continuă să exploreze noi teritorii, în calitate de scriitori și interpreți.”

The Wretched; The Ruinous este un moment de cotitură pentru Unearth. Este primul album fără chitaristul Ken Susi, care a părăsit trupa în 2022. Trevor a declarat: „Pur și simplu a venit timpul ca Unearth și Ken să ia o pauză de colaborare. El va fi întotdeauna o mare parte a poveștii acestei trupe și îi dorim succes în toate eforturile sale.”

Phipps nu s-a ferit niciodată să facă usturătoare comentarii sociale. „Din punctul de vedere al versurilor, este un album cu scop de avertizare”, continuă Trevor. „Am vorbit despre declinul mediului din vina omenirii, încă de la primul nostru album, din 2001, și am continuat să scriu despre criza de mediu de-a lungul întregii noastre cariere. Mama Natură suferă crunt, iar locul nostru pe această planetă este amenințat, așa că întregul album este despre ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Este o colecție de povești despre ceea ce se întâmplă și ce urmează să vină, avertizând că trebuie să facem schimbări monstruoase în ceea ce privește modul în care tratăm singura noastră casă”.

The Wretched; The Ruinous este despre cele opt miliarde de oameni de pe această planetă. Phipps comentează: „Omul a creat un eveniment de extincție în masă și am fost prea lenti pentru a ne corecta greșelile. Vremea extremă, seceta, foametea, bolile, eroziunea pământului, războaiele culturale, civile și pentru resurse naturale, totul este o realitate actuală. Aceasta nu este o problemă viitoare; este o problemă de acum și scopul acestui album este de a vorbi despre asta. Ca specie, transformăm foarte repede Grădina Edenului în viitorul nostru iad.”

„Totuși, nu totul este devastare și întuneric”, adaugă Phipps. „Piesa Call Of Existence vorbește despre cum putem schimba acest proces prin diminuări rapide și drastice ale emisiilor de carbon și scăderea consumului de resurse naturale. Există o cale responsabilă de urmat, care va aduce beneficii întregii vieți de pe planetă și trebuie să acționăm în conformitate cu această responsabilitate de acum înainte.”
Unearth recording lineup:
Vocals – Trevor Phipps
Guitars – Buz McGrath
Bass – Chris O’Toole
Drums – Nick Pierce


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*