Ville Valo distribuie videoclipul piesei Neon Noir

Ville Valo
Ville Valo

Mastermind-ul trupei HIM, Ville Valo (VV) a lansat videoclipul oficial pentru piesa ce dă titlul albumului său solo de debut, Neon Noir. LP-ul a fost lansat pe 13 ianuarie, prin Heartagram Records, distribuit de UMG/Spinefarm.

În aprilie anul trecut, Valo a lansat primul single de pe Neon Noir, o melodie numită Loveletting. Piesa este primul său material nou în peste doi ani, după lansarea EP-ului cu trei piese Gothica Fennica Vol. 1.

La fel ca Neon Noir, Gothica Fennica Vol. 1 a avut o asemănare muzicală puternică cu HIM. Piesele EP-ului sunt: Salute The Sanguine, Run Away From The Sun și Saturnine Saturnalia.

În ceea ce privește inspirația lirică pentru Neon Noir, Ville a spus: „Nu l-aș numi „sinucigaș”, dar majoritatea lucrurilor au fost scrise în timpul pandemiei și nu au fost multe raze de soare care mă loveau. A fost genul de colac de salvare pentru mine. Mi-a dat un motiv să mă trezesc în fiecare dimineață. Și să lucrez la altceva, să încerc să închid față de lumea de afară. Când lucram la muzică, poate a fost egoist într-o anumită măsură, dar de asemenea, era o chestiune de supraviețuire”.

El a adăugat: „Se pare că omenirea are nevoie de puțină respirație de la toate problemele astea, inclusiv eu. Așa că am încercat să pun toată frustrarea pe hârtie. Este vorba despre dragoste și întuneric și tot felul de lucruri de genul acesta. Pentru că acesta este vocabularul meu. Sper că cuvintele au fost rearanjate într-o nouă ordine de data aceasta. Dar să încerc să fac ceva complet diferit, doar cu acest scop, asta nu are deloc sens pentru mine.”

Neon Noir track listing:
01. Echolocate Your Love
02. Run Away From The Sun
03. Neon Noir
04. Loveletting
05. The Foreverlost
06. Baby Lacrimarium
07. Salute The Sanguine
08. In Trenodia
09. Heartful Of Ghosts
10. Saturnine Saturnalia
11. Zener Solitaire
12. Vertigo Eyes

În aprilie 2022, Ville declara că Loveletting a fost una dintre cele mai calme piese de pe Neon Noir. Ville a spus: „Întotdeauna am stat prost cu alegerea single-urilor – întotdeauna greșesc. Așa că am lăsat label-ul să aleagă și toată lumea zâmbea când au auzit prima dată Loveletting. Așa că mi-au sugerat s-o includ pe album. Sper că următoarul va fi mult mai rock ‘n’ roll, mai puternic”.

În ceea ce privește regia muzicală a albumului , Ville a spus: „Lucrurile noi cu siguranță sună ca HIM. Dar eu am scris majoritatea melodiilor, așa că… eu sunt de vină pentru asta. Pentru mine este o călătorie continuă de la HIM. Mulți oameni când trec la proiecte solo vor să se distanțeze de trecut, să ardă podurile, să-și înceapă cariera solo. Pentru mine este diferit. VV sunt eu construind o punte între HIM și viitor. Aceasta este Neon Noir.”

Ville a explicat motivul pentru care i-a luat atât de mult să finalizeze Neon Noir. „De când a lovit pandemia, am început să lucrez la album”, a explicat el. „De fapt, am învățat să înregistrez tobe, bas și chitară pentru că nu am reușit să fac rost de muzicieni. A trebuit să o fac solo, literalmente solo. Așa că îmi pare foarte rău, dar mi-a luat doi ani și jumătate pentru a termina albumul. Loveletting este primul single. Este o melodie zgomotoasă de dragoste. Una foarte tristă și melancolică, melancolică. Dar poate că e lumina de la capătul tunelului, și sperăm că nu este trenul care se apropie.”

Ville Valo- Neon Noir
Ville Valo- Neon Noir

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*