Voivod a câștigat premiul Juno la categoria ‘Metal/Hard Music Album Of The Year’

Voivod 2023
Voivod 2023

Trupa Voivod a fost premiată la categoria „Metal/Hard Music Album Of The Year” la Juno Awards de anul acesta (echivalentul canadian al premiilor Grammy),  pentru albumul Synchro Anarchy.

Cea de-a 52-a ediție anuală a Premiilor Juno și Săptămâna Juno 2023 sunt găzduite în Edmonton, Alberta, între 9 și 13 martie. Pentru a fi luate în considerare pentru o nominalizare la Premiile Juno din 2023, datele naționale de lansare a muzicii trebuiau să se încadreze în perioada de eligibilitate de 1 septembrie 2021 și 4 noiembrie 2022.

Nominalizările pentru „Metal/Hard Music Album Of The Year” de anul acesta au fost următoarele:

  • Psychic JailbreakCancer Bats (New Damage/The Orchard)
  • Merciless DestructionGet The Shot (New Damage/The Orchard)
  • Paid In FullSkull Fist (Atomic Fire/Fontana North/Warner)
  • Synchro AnarchyVoivod (Century Media/Sony)
  • Thought Form DescentWake (Metal Blade/Sony)

Voivod a câștigat anterior un premiu Juno pentru albumul din 2018, The Wake.

Voivod este o trupă heavy metal din Jonquière, Québec. Stilul lor muzical s-a schimbat de mai multe ori de la originea trupei, la începutul anilor 1980. Începând ca o trupă de speed metal, Voivod a adăugat un amestec de metal progresiv și thrash metal pentru a-și crea propriul stil unic și sunt creditați ca una dintre cele „patru mari” trupe thrash metal canadiene, alături de Sacrifice, Razor și Annihilator. Sunt considerați de mulți drept una dintre cele mai influente trupe metal din anii ’80, influențând multe formații din numeroase genuri.

Voivod s-a impus la sfârșitul anilor 1980 cu al cincilea album de studio, Nothingface (1989), singurul album al trupei care a intrat în topul Billboard 200, ajungând pe locul 114.

În noiembrie anul trecut, canadienii de la Voivod au lansat un nou EP, Ultraman, prin Century Media Records. EP-ul prezintă un omagiu extrem de original adus temei serialului TV „Ultraman”, precum și înregistrări live nelansate anterior, fiind disponibil atât pe vinil de 12 inchi, cât și ca EP digital.Cel de-al 15-lea album de studio Synchro Anarchy, a fost lansat în februarie 2022 prin Century Media Records. Acest album este follow-up-ul discului The Wake și a fost produs de Francis Perron la RadicArt Studio și cu o copertă creată de bateristul Michel Langevin.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*