Chitaristul Voivod despre oamenii care filmează cu telefonul la concerte: „parcă unii oameni consideră că suntem pe Netflix”

3.447 vizualizări

Într-un interviu recent cu The Metal Gods Meltdown, chitaristul formației Voivod, Daniel Mongrain (Chewy), mărturirește că i se pare foarte trist să vadă oameni care filmează concerte întregi, urmărind tot showul prin acel ecran mic când îl au live în față.

Nu-mi prea pasă dacă nu filmează tot concertul. Când o fac chiar pe toată durata concertului, îmi pare rău pentru ei pentru că ratează momentul.

La un concert recent din Statele Unite mi s-a întâmplat să văd un tip în față care-și încărca telefonul în timp ce filma. Pur și simplu nu-l putea lăsa de-o parte. Deci am propus între două piese: ‘pentru asta hai să încercăm ceva: lăsați telefoanele de-o parte și cântăm.’ Au făcut-o, dar după ce s-a terminat piesa, tipul și-a luat telefonul iar.

Nu vreau să fiu nesimțit față de oamenii ăștia, dar aș vrea măcar să nu mai facă asta în fața mea. Du-te. Du-te ia-ți o bere. Nu-ți place trupa noastră? Nicio problemă, dar du-te și întoarce-te când urcă trupa ta pe scenă. Nu cânt pentru ei, cânt pentru toată lumea.

Ceea ce mă enervează e când pun și blitzul, îmi intră în ochi. E destul de agresiv. Dacă nu pornești blitzul și filmezi puțin, nu-mi pasă, e ok. Dar dacă filmezi chiar tot, e trist pentru tine. Nu comunici… Parcă unii oameni cred că suntem pe Netflix și ei privesc un ecran și nu trebuie să interacționeze cu mine deloc. E o boală socială, sincer.

Pe lângă Mongrain, alte nume din industria rockului și-au făcut publică părerea despre filmatul la concerte, Rob Halford chiar azvârlind telefonul cuiva în timpul unui concert. Sully Erna (Godsmack), Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour), Sebastian Bach (ex-Skid Row) și Bruce Dicksinson (Iron Maiden) sunt împotriva folosirii telefoanelor mobile în timpul concertelor.

„E una să filmezi și alta să te holbezi la ecran în timp ce filmezi,” spune Corey Taylor într-o discuție cu Loudwire Nights. „E chiar acolo. Ești atât de speriat de viața reală că nu poți să faci nimic dacă nu se află pe ecranul ăla de 4 pe 4 (inch)?”

În 2015, Sebastian Bach a îndemnat fanii să-și lase telefoanele în buzunare și genți și să se bucure de moment. „Vă distrag și pe voi și pe cei de pe scenă. Puneți-vă telefoanele de-o parte, nici măcar n-o să vă uitați la clipurile alea oricum!”

Sully Erna susține că ceva magic se întâmplă când nu te uiți prin ecranul mic de 4 inch la showuri live.

În 2012, Bruce Dickinson a atras atenția unui fan în timpul unui concert Iron Maiden pentru că trimitea mesaje, adresându-i o insultă neplăcută pe care n-o vom menționa.

La concertul Guns N’ Roses din 2016  din Troubadour în Los Angeles au fost interzise telefoanele mobile. „A fost minunat,” mărturisește McKagan. „A fost acel sentiment old school când toată lumea doar dansa și se simțea bine.”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*