10 băuturi lansate de artişti

Muzica rock şi băuturile alcoolice au mers întotdeauna mână-n mâna. Din această listă, pe unele le-am încercat şi ne-au plăcut, pe altele aşteptăm cu nerăbdare să le încercăm.

Indians Bourbon (Anthrax)

La sfârşitul anului 2014, Anthrax au lansat propriul burbon. Au făcut un parteneriat cu o firmă din Kentucky, Jeffersons Bourbon, care se specializează în distilarea malţului din secară. Whiskey-ul este single barrel, învechit în butoaie de stejar şi costă $100.

Iron Swan Ale (The Sword)

Este o bere produsă încă din 2013 în Texas, de către Real Ale Brewing Company. Are gustul şi densitatea unei Pale Ale tradiţionale englezeşti. Berea este un omagiu adus legendarei trupe de stoner doom, The Sword şi, deocamdată, se găseşte numai în statul Texas.

Black Tongue Beer (Mastodon)

Trupa de progresiv Mastodon a lansat, împreună cu Signature Brew din Marea Britanie, o bere delicioasă cu 8,3% alcool. Black Tongue este o bere neagră IPA, cu note de citrice şi aftertaste de hamei. Mastodon s-au implicat în procesul de creaţie a berii, începând de la selectarea ingredientelor şi până la sesiunile de degustare.

Mustaine Vineyards (Dave Mustaine de la Megadeth)


Dave Mustaine adoră vinul într-atât încât are propria podgorie în sudul Californiei, în San Diego. Fallbrook Winery şi soţia sa, Pam, l-au ajutat să-şi lanseze propriile vinuri, inclusiv Cabernet Sauvignon Syrah. În 2014, Cabernet Sauvignon California Symphony Interrupted Select, un vin evaluat la $40/sticla,s-a epuizat în mai puţin de 3 zile.

Berea/Vinul/Vodka MotörheadÎn ciuda exceselor şi problemelor cauzate de acestea, Lemmy nu şi-a ascuns niciodată viciile, printre care se numărau jocurile de noroc, drogurile şi Jack Daniel‘s. Problemele de sănătate l-au făcut să renunţe la o bună parte dintre acestea, însă nu şi la vinul roşu. Aşadar, numele Motörhead apare pe bere lager, pe vodka, pe vin, inclusiv un Shiraz australian din 2010. Pe site-ul trupei, Lemmy a declarat „Sfatul meu este să beţi cu precauţie. Vinul este înşelător, se poate întâmpla orice”.

Reign in Blood Red Wine (Slayer)

Slayer au demonstrat că nu numai berea este apreciată în lumea thrash-ului, ci şi vinul, cu un Cabernet Sauvignon lansat în 2010. Vinul este făcut din struguri crescuţi în California, are 12,5% alcool şi se vinde online la preţul de $28, ambalat într-un coşciug mic.

Insania Wines (Queensryche)

Queensrÿche s-a înfiinţat în 1982, iar din 2007 vocalistul Geoff Tate şi-a urmat şi pasiunea pentru vinuri. Are propriul brand de vinuri albe, făcute din struguri crescuţi în Washington. De asemenea, a lansat un Bordeaux roşu, împreună cu Three Rivers Winery, care s-a vândut repede şi într-o cantitate foarte mare.

The Trooper (Iron Maiden)

The Trooper este o bere artizanală de tip British Ale, lansată în 2013, care a cucerit atât fanii Iron Maiden, cât şi criticii. Bruce Dickinson este un cunoscător al berii, îndeosebi al ale-ului şi a colaborat cu Robinsons, o berărie din Marea Britanie înfiinţată în anii 1800. The Trooper are 4,7% alcool şi conţine 3 tipuri de hamei. A cucerit Marea Britanie, a ajuns în restul Europei şi s-a vândut inclusiv în România, în ediţie limitată.

Caduceus Cellars (Maynard James Keenan – TOOL, A Perfect Circle, Puscifer)

În afara carierei sale muzicale complexe, Maynard are o pasiune imensă pentru vinuri. Deţine podgoriile Merkin, situate în statul Arizona, într-un climat uscat, arid. În cramele sale se regăsesc atât vinuri roşii, cât şi albe în diferite combinaţii, printre care Shiraz cu Cabernet Sauvignon sau Sauvignon Blanc cu Pinto Grigio. Preţul unei sticle variază între 40 şi 100 de dolari, iar numele Caduceus reprezintă simbolul grecesc al comerţului.

Whitesnake Wines (David Coverdale – Whitesnake)

David a gustat pentru prima dată vin când avea 10 ani. La 16 ani bea cu plăcere Chianti, iar, între timp, a ajuns să descopere marea pasiune pentru vinurile italieneşti şi franţuzeşti, precum Puligny, Chevalier and Chassagne-Montrachet şi Cabernet Sauvignon. În 2010, împreună cu De La Montanya Winery, a produs primele 300 de lăzi de Whitesnake Zinfadel, un vin roşu care s-a vândut instantaneu. De atunci, s-a gândit să lanseze şi un Pinot Noir sau un Merlot.

Important: Sfatul nostru este ca, indiferent de preferinţe, să consumaţi băuturi alcoolice în mod responsabil.
Cu siguranţă, mai mulţi muzicieni au lansat propriile băuturi, despre care încă nu ştim. Voi ce aţi mai încercat?


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*