„Vrem să dăm curs și altor influențe și să fim un pic mai agresivi” – Interviu cu An Theos

An Theos e deja o referință inconturnabilă când vine vorba de folk metalul românesc. În cei 8 ani de activitate și cei 6 ani scurși de la prima apariție scenică, trupa bucureșteană a susținut nu mai puțin de 150 de concerte, atât în România, cât și în străinătate- o performanță deosebită care vădește pasiunea lor față de muzică, dar și vasta experiență acumulată.

După performanța de anul acesta de la Wacken Open Air, unde s-au clasat pe locul al treilea, băieții și fetele de la An Theos au lansat videoclipul de la „Alean”, un preambul al albumului ce urmează să fie lansat în 2019, și se pregătesc să plece într-un turneu prin țară. Vor poposi și la Cluj, în Flying Circus, pe 6 octombrie, împreună cu Ex Animus și prietenii lor Isatha din Ungaria, și vor prezenta atât piese clasice din setlistul vechi precum „Noaptea Sânzienelor”, „Ciuleandra” sau „Prin Viu Grai Strămoșesc”, cât și din albumul lansat acum un an: „Vuiet de Jale”, „Fiica Lunii” etc.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/281599572452729/

Biletele pot fi achiziționate exclusiv prin AmBilet.ro.

 

În așteptarea concertului, am vorbit cu cei de la An Theos despre povestea Wacken, despre evoluția lor, ca trupă și despre așteptările pe care le au de la anul ce vine.

Î: Cum vă simțiți după experiența de la Wacken? Cu ce sentimente v-ați întors de acolo?

R: Experiența de la Wacken a reprezentat un vis împlinit, ba pentru unii dintre noi chiar împlinit a doua oară. Dacă îți mai amintești, am participat și în formula Dark Fusion acum 3 ani. Ne-am întors realizați, relaxați și foarte șocați de rezultatul obținut în condițiile în care alături de noi au participat cei mai buni dintre cei mai buni din alte 30 de țări. Este o onoare să fim printre trupele care au reprezentat cu cinste România în cea mai cunoscută competiție din lume pentru scena metal. Probabil contribuie și faptul că fiind din zona de Est a Europei, o validare în plus de la mai marii industriei capătă o încărcătură simbolică dincolo de ceea ce definește o competiție oarecare.

Î: Pe lângă avantajele financiare cu ce altceva v-ați ales? Aș vrea să știu dacă reușita voastră a avut un feedback în rândul organizatorilor de evenimente din străinătate, dacă v-ați întors cu promisiuni de concerte…

R: Ne-am ales și cu ceva scule folositoare, asta ca alte obiecte materiale în afară de premiul financiar și diploma aferentă. Din păcate nu este așa de simplu, pentru că orice ți-ar promite organizatorii și oricât te laudă în primă instanță, depinde tot de activitatea ta ca trupă să se și împlinească acele promisiuni. Am primit, totuși, și niște oferte de a cânta la câteva festivaluri. Rămâne de văzut în ce măsură sunt reale acele promisiuni, cert este că am impresionat mulți membri ai juriului altor țări și muzica noastră a fost inedită pentru mulți, reprezentând ceva exotic din punct de vedere muzical pentru ei.

Î: Cu ce gânduri ați pornit în turneul din această toamnă?  Ce sperați să vă aducă (și să aduceți, la rândul vostru, fanilor)?

R: Turneul reprezintă întâlnirea noastră cu fanii noștri din țară și sperăm să vină din ce în ce mai mulți de la an la an. Ne bucurăm să ne întâlnim cu ei cu fiecare ocazie și practic datorită lor existăm. Ne străduim să le creăm o stare cât mai bună atât cât suntem pe scenă, cât și în afara ei făcând poze sau bând berică împreună. 

Î: Recent ați lansat un clip nou pentru „Alean”, melodie inclusă pe albumul programat să apară în 2019. Ce mici secrete puteți elibera?

R: „Alean” este și clip și piesă nouă în același timp. Încă nu ne-am decis dacă este un preambul pentru următorul material sau dacă este ceva total separat, încă dezbatem pe tema asta. Putem spune că ne dorim din plin material nou și vrem să abordăm puțin diferit față de cum suntem obișnuiți, să dăm curs și altor influențe și să fim un pic mai agresivi. Deocamdată materialul este în lucru și ne vom ocupa de asta în lunile ce vor urma după ce încheiem turneul de toamnă.

Î: Recent a plecat o colegă din trupa voastră. Care este motivul, ați reușit să-i găsiți un înlocuitor/înlocuitoare?

R: Noi am mai spus cu alte ocazii că nu este nici prima și nici ultima dată când se întâmplă asta. A lucra și într-o trupă de 5 oameni este greu, darămite într-una de 8, cu vârste, sexe și situații diferite pe plan personal și profesional. Nimeni nu e ținut cu forța și fiecare e liber să aleagă calea pe care și-o dorește. Cert este că orice membru An Theos din trecut a avut o contribuție la creșterea trupei și pentru asta le suntem recunoscători.

Î: Ce așteptări aveți de la anul care vine?

R: Nu se pune problema de așteptări, ci de evoluția noastră atât individuală cât și colectivă. Pregătim un material nou pe care îl vom lansa, vom mai filma și vom cânta peste tot pe unde va fi posibil atât în țară cât și în străinătate. Vrem să creștem, vrem să fim mai buni cu fiecare concert și material lansat. La fiecare sfârșit de an ne-am dorit ca anul următor să fie depășit în realizări și activitate.

Le mulțumim pentru timpul acordat și le dorim să li se îndeplinească toate așteptările și să evolueze la fel de frumos și de acum înainte!

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*