WASP – Luna Amara, We Singing Colors/Fabrica Flaros, Bucuresti

380 vizualizări

Pe data de 4 aprilie 2015, a avut loc un concert din seria inaugurata de WASP, adica Working Art Space and Production. Proiectul isi propune, printre altele, sa gazduiasca evenimente muzicale inedite intr-un spatiu neconventional, situat in fosta Fabrica Flaros.

Daca pana acum in cadrul WASP au avut loc mai multe festivaluri de dans, workshopuri, ateliere de spectacole de teatru si performance, creatorii initiativei doresc sa isi extinda interesele si spre zona concertistica, oferind spatiul unor formatii tinere si in voga.

Sambata seara au cantat WE SINGING COLORS si LUNA AMARA, doua grupuri iubite de publicul bucurestean si nu numai. Daca WSC a optat pentru un set electric, Luna Amara a prestat aproape „la rece”, in stil semi-acustic, cum bine a descris solistul Nick Fagadar atmosfera.

We Singing Colors au dat startul serii cu un show in stilul tandru si lejer cu care ne-a obisnuit grupul. Glasul dulce si copilaresc al Roxanei Niculae face pereche buna cu timbrul lui Andrei Hategan iar instrumentistii Vlad Ionescu (tobe) si Narcis Axinte (bas) isi aduc aportul la crearea unui sound indie-pop, dreamy, dar nu lipsit de intensitate.

Au putut fi ascultate compozitii consacrate, ca „A Country Called Surfia”, „Say You’re Mine”, „Good Days, Bad Days” si „Cantec de seara”, dar si o melodie noua, intitulata „Devil’s Company”, al carei stil dinamic si catchy se indreapta intr-o directie diferita de cea abordata pe albumul „Made of Wool, Made of Heavy Metal”.

Nu a lipsit nici piesa „Far, Far, Far”, al carei videoclip a fost filmat in timpul turneului din India sustinut de trupa bucuresteana. S-au mai auzit „Deer Dad”, „Other Side”, „Times Like These” si alte melodii din repertoriul WSC.

Va invitam sa vizionati noul clip mai jos:

Dupa o scurta pauza in care publicul si-a putut improspata stocul de bere, vin si apa plata procurat de la barul situat in afara salii de concert, a venit randul formatiei Luna Amara sa isi desfasoare vraja peste o frumoasa seara de sambata, din primavara lui 2015.

Clujenii au cantat un set acustic format din melodii care pot fi auzite mai rar live, din care nu a lipsit hitul „Chihlimbar”, asteptat cu sufletul la gura de public. Acesta s-a apropiat de scena si, asezat cuminte in fata formatiei, s-a bucurat de un show intim, cu un sunet impecabil, care a parut mai mult un private-party decat un concert public.

Este de apreciat ca WASP a creat aceasta atmosfera cu ajutorul spatiului iesit din comun intrucat, deseori, in cadrul unor evenimente mai conventionale, fanii sufera din cauza distantei dintre ei si trupa favorita. La show-ul din fosta fabrica Flaros, auditoriul a respirat acelasi aer (din fericire nepoluat de fumul de tigara, intrucat viciul a fost interzis in spatiul de concert) cu idolii sai, avand ocazia sa traiasca un spectacol care l-a apropiat de muzicieni.

Membrii trupei Luna Amara, desi au creat una dintre cele mai apreciate si faimoase formatii de pe scena autohtona de rock, sunt de o modestie si de un bun-simt demne de lauda iar aceasta calitate – de a fi „down-to-earth”, fara a fi fals umili – a fost usor de remarcat la un astfel de concert.

In timp ce apreciem latura flamboaianta a show-urilor electrice, nu strica, din cand in cand, ca fanii sa aiba un astfel de contact cu artistii favoriti, deoarece acest tip de interactiune creste apropierea dintre admirator si grup, facand scenei un serviciu si dand nastere unui atasament sincer, atat din partea celui din fata scenei cat si a celui de pe ea.

Seara a fost una foarte reusita si speram ca initiativa WASP sa continue si cu alte concerte in acest gen, oferite de formatiile noastre. Dorim, asadar, sa ne bucuram de cat mai multe show-uri marca WASP si asteptam cu nerabdare urmatoarele concerte.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*