Zero Toleranţă, o campanie pentru prevenirea agresiunilor, la Electric Castle 6

587 vizualizări

Electric Castle declară Zero Toleranţă în faţa oricărui tip de agresiune şi lansează linia telefonică specială la care pot fi sesizate incidentele petrecute în spaţiul festivalului.

De asemenea, participanţii pot acţiona şi proactiv împotriva violenţei, prin donaţii către o organizaţie neguvernamentală ce derulează programe de prevenţie.

Agresiunea în orice formă a ei (fizică, psihică, verbală, sexuală etc.) este tratată cu toleranţă zero de către organizatorii festivalului Electric Castle şi va fi sancţionată imediat. Începând cu prima zi de festival, 18 iulie, toţi participanţii vor avea la dispoziţie o linie telefonică specială prin care pot sesiza eventuale incidente neplăcute ale căror martori sau victime sunt.

Campania Zero Toleranţă îşi doreşte să convingă publicul să devină parte activă în prevenirea agresiunilor, chiar dacă acestea sunt minore. Pe lângă respectul pentru miile de tineri care aleg Electric Castle şi respectarea regulilor impuse de organizatori, fiecare dintre participanţi poate lua atitudine, sesizând la linia telefonică special creată eventuale comportamente agresive care pot oricând degenera.

„Am trecut prin 5 ediţii de festival fără a avea niciun incident major dar ca organizatori suntem conştienţi că nu putem şti fiecare situaţie care, la un moment dat, a creat o stare de disconfort, chiar şi de minimă agresivitate. Publicul nostru trebuie să ştie că festivalul e un loc în care se poate simţi în deplină siguranţă şi să ne ajute să sancţionăm orice încalcă dreptul la integritate, fizică sau psihică”, spune Andi Vanca, Head of Communications Electric Castle.

Organizatorii au realizat un ghid de bază (detalii aici https://bit.ly/2ctlvGN) pentru a-i ajuta pe participanţi să-şi seteze propriul comportament astfel încât libertatea de a te distra, de a asculta muzică şi de a trăi toate experienţele festivalului să fie egală pentru toţi.
Regulile sunt simple:
● Respectarea spaţiului privat, chiar şi atunci când te afli într-o mulţime de oameni este posibilă, dacă acceptăm că toţi avem acelaşi drept de a dansa sau a fi cât mai aproape de scenă.
● Orice altceva decât „Da” înseamnă „Nu”, indiferent dacă vorbim de o băutură pe care vrei să o oferi, un dans la care visezi cu o anumită persoană sau începutul unei prietenii. ● Discriminarea din orice motiv, gen, etnie sau vârstă este tot o formă de agresiune şi trebuie şi ea sesizată.
● Important este ca toţi să reţină că o agresiune ignorată este una încurajată şi poate fi startul unor incidente mult mai grave.

O echipă special pregătită va administra linia telefonică directă cu echipa festivalului şi va lua deciziile imediate de soluţionare a eventualelor incidente. Numărul de telefon va fi comunicat în prima zi de festival şi va fi afişat în toate punctele de trafic maxim din aria evenimentului.

Cei care doresc să îşi doresc să transforme atitudinea Zero Toleranţă într-un gest de sprijin pentru victimele agresiunii pot face donaţii prin achiziţia unei piese de îmbrăcăminte din colecţia creată de NALU.Acestea se vor găsi la standul de merchandise, iar toate încasările obţinute vor fi donate unui ONG naţional care oferă asistenţă specializată femeilor victime ale unor acte de abuz şi violenţă.

Toate detaliile despre ediţia a 6-a a Electric Castle, bilete, campanii speciale şi alte informaţii le puteţi regăsi pe www.electriccastle.ro.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*