10 lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii despre noul album Pink Floyd, „The Endless River”

378 vizualizări

Vestea ca formatia PINK FLOYD  va lansa un nou album a luat prin surprindere lumea muzicii rock, incantandu-i pe fani.

„The Endless River” este discul cu numarul 15 din cariera formatiei si va aparea in cursul lunii octombrie, 2014.

David Gilmour si Nick Mason duc la bun sfarsit niste sedinte de inregistrare incepute alaturi de raposatul Rick Wright.  

Revista Ultimate Classic Rock prezinta o lista cu lucruri pe care toti admiratorii trupei trebuie sa le stie despre aceasta noua lansare.

1. Titlul face referire la penultimele versuri din „High Hopes”, ultimul cantec de pe „The Division Bell”. Piesa a fost scrisa impreuna cu Samson, care apare si el pe noul material.

2. „Endless River” este rezultatul muncii mai vechi a artistilor. Initial, discul a fost o colectie de cantece fara versuri, 100% ambientale, compuse de Gilmour, Mason si Wright simultan cu „The Division Bell”, adica in 1993, 1994.

3. Discul va contine ultimele inregistrari realizate cu Rick Wright. Desi multa lume a crezut ca „The Division Bell” va fi ultimul material scos de Floyd, se pare ca fanii s-au inselat si vor avea acum parte de un cadou deosebit.

4. Initial, oamenii au crezut ca discul va fi un material solo semnat David Gilmour. Anul trecut au aparut fotografii de la sedintele secrete de inregistrare si fanii au presupus ca este vorba despre cu totul altceva.

5. La inceput, piesele au fost gandite doar instrumental, dar acum vor contine si voce.

6. Toti co-producatorii albumului au radacini adanci in formatia Pink Floyd, lucrand cu aceasta de nenumarate ori.

7. Marea intrebare este: va exista un turneu de promovare a albumului? Membrii trupei nu au spus nu! In schimb, si-au incurajat fanii sa fie pe faza. Deci e posibil ca formatia sa plece la drum!

8. In timpul turneului din 1994, Pink Floyd a utilizat un preludiu de 22 de minute inainte de fiecare spectacol oferit. Acesta continea parti care se vor regasi si pe noul disc.

9. 20 de ani intre albume („The Division Bell”, „Endless River”) nu este cel mai lung timp scurs intre o lansare si cealalta. The Who, de exemplu, au lansat „It’s Hard” si „Endless Wire” la o distanta de 24 de ani. Apoi formatia Eagles a lansat „Long Road Out of Eden” la 28 de ani dupa „The Long Run”.

10. Roger Waters NU se intoarce in Pink Floyd!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*