Cele mai amuzante coperte de album din istoria rockului (Foto)

638 vizualizări

Nota redactiei: Acest material este un pamflet si trebuie tratat ca atare. 

Formatiile de rock si metal sunt cele mai tari! Membrii trupelor canta la instrumente sofisticate, fac show iar vocalistii intretin atmosfera cu ajutorul glasului si al carismei.

Nu exista dinamica mai grozava decat cea din trupele rock. Cu toate acestea, nu toate stau bine la capitolul simt artistic. O dovedesc alegerile muzicienilor in materie de coperte de album.

Maximum Rock Magazin a extras din arhiva cateva imagini reprezentative cu artwork mai putin reusit. De la coperte produse de formatii celebre, la cele confectionate de ilustri anonimi, gasesti de toate in galeria de mai jos.

Distractie placuta!

Boned – Up At The Crack
album

Nu o sa ne luam de numele trupei, si nici de acela al albumului. Dar coperta de album este prea de tot.

Cinderella – Night Songs
album1

Ei bine, coperta aceasta nu este oribila, dar are o doza de ridicol care provine din faptul ca este demodata si exprima cel mai nostim – din punct de vedere vestimentar – trend din istoria metalului: hair-metal.

BattleAxe – Burn the Town
album3

Daca Vamesul Rousseau, pictorul naiv, s-ar fi nascut putin mai tarziu – cu vreo 200 de ani – si ar fi fost metalist, atunci cam asa ar fi aratat copertele de album ilustrate de el.


Scorpions – Animal Magnetism
album4

Ne intrebam ce vrea acest barbat de la fata si de la…caine? Sau poate nu ne intrebam. Ideea unui raspuns ne ingretoseaza putintel.


Pantera – Metal Magic
album5

Pantera este o legenda a lumii metal si ar fi o impietate din partea noastra sa spunem ceva de rau de ei. Dar…coperta aceasta de album este putin jenanta. Un motan in slip? Cat de…not metal!


Tankard – The Beauty And The Beer
album6

Nivelul de clasa din numele albumului efectiv epateaza! Dar totul este dublat de coperta transgresiva care dovedeste ca membrii Tankard il iubesc pe Shrek. Nu stim ce parere are Shrek despre Tankard.


Manowar – Anthology
album7

Fetelor, aveti grija! Flamingo Boys varianta metal a venit pentru a va oferi un show incendiar de 8 martie. Care este preferatul tau? Roaaarrr!


Pat Boone – In a Metal Mood
album8

Sclipirea aceea din ochi, caracteristica barbatilor fatali, a capatat in sfarsit o ilustrare corespunzatoare si deloc kitsch.


Cattle Decapitation – Humanure
album9

Desi ar trebui sa fie infricosatoare si sa dezguste, coperta acestui album nu reuseste decat sa ne amuze. Om fi noi tulburati la cap, dar, expresia tampa a vacii care il naste prin dos pe necuratul starneste hohote de ras…diabolic.


Riot – Narita
album10

Un luptator sumo cu teasta de urs fara urechi tine in mana un topor, iar in spatele lui, un avion decoleaza dupa ce tocmai a lansat o bomba. Dali ar fi mandru.

Ai o parere? Exprim-o adaugand un comentariu mai jos! 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*