BLOOD INCANTATION anunță lansarea unui nou album

BLOOD INCANTATION anunță lansarea unui nou album
BLOOD INCANTATION anunță lansarea unui nou album

BLOOD INCANTATION anunță lansarea unui nou album „Absolute Elsewhere”. Acesta va conține doar 2 melodii, „The Stargate” și „The Message”, fiecare de aproximativ 20 de minute.

Albumul va fi lansat pe 4 Octombrie și va fi ca o călătorie incredibilă prin cosmos.

BLOOD INCANTATION este o trupă americană de death metal din Denver, Colorado, formată în 2011. Sunetul formației prezintă o interpretare psichedelică a death metalului clasic și îmbină riff-uri tectonice, voci cavernoase și momente ciudate, de liniște caustică.

Versurile formației tratează în principal subiecte precum spațiul și moartea.

Albumul „Absolute Elsewhere” este al 4lea album al formației. Primele trei fiind: Starspawn (2016), Hidden History of the Human Race (2019) și Timewave Zero (2022).

Paul Riedl, liderul formației BLOOD INCANTATION a declarat legat de album: „„Absolute Elsewhere” este cea mai intimă călătorie muzicală a noastră de până acum. Am gândit albumul ca o coloană sonoră a unei epopee Sci-Fi în stil Herzog despre istoria/bătălia pentru conștiința umană în sine. Am făcut un album prog rock ca cele din anii ’70 interpretat de o trupă death metal din anii 90″.

„Absolute Elsewhere” este numele unei formații rock obscure de rock progresiv de la mijlocul anilor ’70. Ea a fost înființată de Bill Bruford, fostul toboșar al King Crimson. Mai precis, albumul este inspirat de albumul lor din 1976, „In Search of Ancient Gods”. Acesta a fost conceput ca un acompaniament muzical pentru cărțile lui Erich Von Daniken și a teoriilor sale despre îndemnurile umanoide non-terestre către evoluția omenirii. Deci, un subiect perfect pentru un album BLOOD INCANTATION.

„Absolute Elsewhere” a fost înregistrat la Hansa Tonstudios din Berlin, Germania, în iulie 2023, cu producătorul Arthur Rizk (Power Trip, Spectral Voice, Kreator, etc.) și îl are ca invitat pe Thorsten Quaeschning (Tangerine Dream), acesta contribuind cu sintetizatoare și mellotron la melodia „The Stargate”.

Componența BLOOD INCANTATION este:

  • Paul Riedl – chitară, vocal
  • Isaac Faulk – tobe
  • Morris Kolontyrsky – chitară
  • Jeff Barrett – bass

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*