7 piese inspirate din Game of Thrones

Fantasticul si metalul merg mana in mana. Inca din anii ’70 cand Black Sabbath si Led Zeppelin cantau despre vrajitori si orci, numeroase formatii s-au inspirat atat din mitologie si legende cat si din numeroase opere literare cu teme fantastice. Acum sa ne punem mintea la contributie si sa ne gandim care este cea mai citita, cea mai promovata si cea mai la moda opera fantasy in ultima perioada…Da dragilor, este vorba despre seria lui G.G. Martin „The Song of Ice and Fire”, recent ecranizata de catre HBO sub forma serialului Game of Thrones.

Am cautat si noi prin discografii si am alcatuit o lista cu piese inspirate de Game of Thrones care sper sa va placa si sa va faca sa cititi cartile si sa urmariti serialul daca nu ati facut-o pana acum.
P.S. Stati linistiti, nu veti gasi aici Manowar.

1) The Sword – To Take The Black

Primele doua materiale discografice ale texanilor de la The Sword au fost inspirate masiv din mai multe opere fantasy. Cu al lor sound stoner, americanii ne canta despre viata celor din The Night’s Watch care sunt constienti inca de la inceput ca daca isi aleg drumul acesta, nu se vor mai intoarce niciodata la viata pe care au dus-o pana atunci (“If you choose to take the black/ Bid farewell to comforts great and small”)

2) Morning Starlett – Mother of Dragons

Numai o trupa cu sonoritati power metal si cu o vocalista cu un ambitus puternic puteau sa inchine ca la carte o oda in cinstea lui Daenerys Stormborn, mama dragonilor. Formatia Morning Scarlett este un proiect fondat de catre Richie Castellano, chitaristul Blue Oyster Cult. Vocalista, Ann Marie Nacchio, este o cantareata profesionista de opera iar veleitatile ei vocale par sa caracterizeze perfect personalitatea lui Daenerys.

3) Winterfell – Winter is Coming

Un exemplu evident de formatie formata din fani infocati a lui G.G. Martin este Winterfell, o trupa americana care si-a luat numele dupa mareata fortareata din seria „Game of Thrones”. De asemenea, titlul melodiei reprezinta si una dintre cele mai faimoase expresii ale seriei – „Winter is Coming” devenita deja virala ca meme pe tot Internetul.

4) Seven Kingdoms – After The Fall

Trupa americana (observati cati fani americani are G.G. Martin?) Seven Kingdoms a compus piesa „After The Fall” ca un omagiu adus lui Bran Stark, un personaj caruia nu ii este acordata atat de multa atentie si respect pe cat s-ar cuveni. Melodia vorbeste despre cum viata lui Bran s-a schimbat dupa ce a fost aruncat din turn de catre Jaime Lannister, despre puterile sale supranaturale si despre viziunile sale.

5) Nocternity – Valyria Steel (Blood Of The Dragon)

Trecem (in sfarsit) la meleagurile noastre europene si la black metal, un gen la care europenii sunt stapani. Desi melodia „Valyrian Steel” al trupei Nocternity nu iese din tiparul clasic al genului, ea contine un detaliu interesant: se pare ca in ultima parte a piesei, solistul canta in limba Dothraki. De asemenea, numele de scena al chitaristului este Khal Drogo desi este putin probabil ca el sa arate ca faimosului Jason Momoa.

6) October Rage – White Walkers

Trupa australiana October Rage ne ofera cea mai radio friendly piesa despre Game of Thrones in care ne povestesc despre venirea iminenta a monstrilor de dincolo de Zid.

7) Hammerfall – Take The Black

Incheiem aceasta lista cu inca o melodie despre The Night’s Watch de la suedezii de la Hammerfall. „Take The Black” este o piesa extrasa de pe cel de-al cincilea material de studio al formatiei intitulat „Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken” care reprezinta si motto-ul Casei Martell, casa de care apartinea personajul Orberyn Martell inainte sa fie ucis de catre fiorosul Munte.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*