Aeon Blank, Fine Gentlemen/26.11.2014, Club Colectiv, Bucuresti

248 vizualizări

Pe data de 26 noiembrie 2014, formatia bucuresteana AEON BLANK a lansat cel de-al doilea disc, intitulat „Dark Waters”. Materialul a fost prezentat oficial in cadrul unui concert special care a avut loc in Club Colectiv din Bucuresti.

In deschiderea show-ul Aeon Blank au oferit un recital cei de la FINE GENTLEMEN, un grup recent-infiintat, care contine ex-componenti Wilder. Fine Gentlemen este o formatie care abordeaza un gen eclectic de rock modern, combinand influente din zone diverse, cum ar fi indie, rock alternativ si chiar si niscaiva core.

Prestatia trupei a inceput in jurul orei 22:00 si s-a desfasurat cu o energie debordanta. Elvis, solistul formatiei, adora sa se afle in lumina reflectoarelor, comunica mult cu publicul si isi da sufletul pe scena. Timbrul sau versatil, care strabate mai multe registre, are darul de a anima publicul si de a-l tine in priza.

Fluctuatiile stilistice din cadrul compozitiilor pot reprezenta un atu insa, cateodata, se simte nevoia unei mai mari unitati, cum ar fi cazul melodiei „I’m a Dreamer”. Cu toate acestea, avem incredere ca, pe parcurs, trupa, inca tanara si aflata de putin timp in aceasta formula, isi va gasi directia predilecta.

S-au auzit piese ca „Batman”, care va ajunge cu siguranta hit, „I’m a Dreamer” si „Friends or Foes”, pentru care baietii ne-au promis un videoclip, cat de curand. Desi Elvis a spus ca probabil va trece ceva timp pana cand acesta va aparea, noi, la Maximum Rock Magazin, suntem pe faza si asteptam cu sufletul la gura noi productii din partea formatiilor autohtone, asa ca vom fi cu urechile ciulite!

Fine Gentlemen transmite un vibe pozitiv si are darul de a dezmorti pana si cel mai linistit public, ceea ce reprezinta o calitate rara. Cu siguranta, formatia va urca mult in viitor, fapt dovedit si de aparitiile live din ce in ce mai dese si de increderea aratata de grupuri consacrate, ca Aeon Blank sau Les Elephants Bizarres, care au oferit formatiei rolul de invitat special la show-urile lor.

Putin dupa ora 23 a inceput si concertul sarbatoritilor serii, cei de la Aeon Blank, ale caror emotii erau evidente. Lansarea celui de-al doilea disc este un moment special in cariera oricarei trupe, motiv pentru care Aeon Blank era decisa sa dea tot ce are mai bun pe scena.

Aeon Blank 2

Punct ochit, punct lovit! Sound-ul curat, virtuozitatea instrumentistilor si atmosfera de mister starnita de glasul baritonal al solistului au stabilit premisele unui spectacol de calitate, incarcat cu tot arsenalul trebuincios unei formatii care vrea sa faca show: lumini, outfit si atitudine scenica.

S-au auzit piesele de pe noul album, „Behind Closed Doors”, „Dark Waters”, „Rain City”, „Alone at the Movies”, „The Man on Mars” etc, dar si melodii mai vechi, pe care publicul le-a recunoscut si aclamat, „Of Gravity and Passion” fiind favorita acestuia.

Trupetii i-au invitat pe participanti sa isi procure noul disc si sa dea o mana de ajutor industriei rockului autohton. De asemenea, membrii grupului le-au multumit fanilor si tuturor celor care i-au ajutat sa ajunga atat de departe.

Aeon Blank Emil

Concertul de lansare a albumului „Dark Waters”, marca Aeon Blank, a fost unul deosebit, deoarece fanii au avut ocazia sa asculte albumul nou, in varianta live, si sa constate ca formatia suna la fel de bine „pe viu”, ca si pe disc, fapt destul de rar.

Felicitam Aeon Blank pentru aceasta lansare si asteptam viitoarele single-uri extrase de pe material!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*