Albume rock inspirate de relatii destramate

461 vizualizări

Suferinta emotionala inspira deseori melodii exceptionale.

Iar cand un album este intemeiat pe durere, cam poti sa fii sigur ca este o capodopera, chiar daca una „in raspar”.

In cele ce urmeaza, va prezentam o lista cu albume rock care au fost inspirate de…despartiri!

Da, destramarea iubirii este intotdeauna un prilej de reflectie pentru mintile luminate, dar si „ocazia” perfecta pentru a-ti hrani demonii.

Iata asadar cat de melodios poate sa fie sunetul scos de inima atunci cand se frange.

„Ghost Stories” de la Coldplay

Chris Martin le-a spus celor de la BBC ca noul album al formatiei, „Ghost Stories”, a fost inspirat de divortul de sotia sa, actrita Gwyneth Paltrow.

„Former Lives” al lui Ben Gibbard

Frontmanul trupei Death Cab For Cutie a lansat acest material solo, de indie-rock, inspirat de divortul de sotia sa, actrita Zooey Deschanel, care a aparut si ca muzician invitat pe material. Se pare ca despartirea a fost amiabila si cei doi au ramas prieteni.

„Blood on the Tracks” al lui Bob Dylan

Cel de-al 15-lea album al lui Bob Dylan trateaza teme precum singuratatea, furia si durerea lasate in urma de despartirea de Sarah, sotia sa.

„Rumours” de la Fleetwood Mac

Discul a vandut peste 40 de milioane de copii si este intemeiat pe doua despartiri! John McVie si Christine McVie, care si-au luat adio, si Lindsey Buckingham & Stevie Nicks. Durerea iubirii neimplinite a furnizat materialul necesar compunerii acestui album.

„13” de la Blur

Cantecul „No Distance Left To Run” este imnul tuturor relatiilor care se sfarsesc prost, iar discul de pe care face parte, „13”, este dedicat legaturilor nefericite care au intesat viata frontmanului Damon Albarn, dar mai ales celei cu Justine Frischmann, de la Elastica.

„The Boatman’s Call” de la Nick Cave and the Bad Seeds

Nick Cave nu avea cum sa nu se regaseasca pe aceasta lista deoarece nimeni nu stie sa scrie piese mai dureroase decat muzicianul australian. Se pare ca discul ii este dedicat artistei PJ Harvey cu care Cave ar fi avut o legatura amoroasa nereusita in anii 90.

„Sea Change” de la Beck

Discul a fost inspirat de relatia cu stilista Leigh Limon care, dupa 9 ani de iubire, l-a inselat pe Beck. Ca rezultat, artistul a compus discul, care a fost lansat in 2002.

„Tunnel of Love” de la Bruce Springsteen

Dupa ce s-a separat de sotia sa, actrita Julianne Phillips, Bruce Springsteen a compus albumul „Tunnel of Love”, considerat atat de personal de muzician, incat nu este cantat decat foarte rar live.

„Blue” de la Joni Mitchell

Discul a fost realizat dupa despartirea de Graham Nash si de James Taylor, cu care Mitchell a avut o legatura imediat dupa separarea de Nash.

„Venus Doom” de la HIM

Albumul este rezultatul suferintei prin care a trecut solistul Ville Valo dupa despartirea de logodnica sa, Jonna Nygren, prezentatoare TV in Finlanda.

„Disintegration” de la The Cure

„I’ve been looking so long at these pictures of you”, fredoneaza Robert Smith in aceasta melodie sfasietoare, care vorbeste despre suferinta despartirii. Discul „Disintegration”, al carui titlu a fost inspirat de relatiile esuate ale lui Smith, este un proces cathartic prin care muzicianul se elibereaza de durerea sa.

„Sleeping With Ghosts” de la Placebo

Dupa spusele solistului Brian Molko, albumul vorbeste despre toate iubirile trecute ale muzicianului si este o incercare de impacare cu tot ceea ce s-a petrecut – bine si rau, in decada emotionala care a dus la realizarea materialului.

„AM” de la Arctic Monkeys

Inspiratia principala din spatele soundului reinventat al trupei a oferit-o suferinta solistului Alex Turner, care s-a despartit de iubita sa, modelul Alexa Chung.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*