Albumul „Carolux Rex” al celor de la Sabaton a fost certificat cu aur in Polonia

470 vizualizări
Ultimul album de studio al metalistilor suedezi de la SABATON numit „Carolux Rex” a primit discul de aur in Polonia pentru vanzari de peste 10.000 de exemplare, lucru ce atesta inca o data calitatea acestuia. Trupa a facut poze cu discurile in timpul sesiunii de autografe de la concertul din Varsovia din weekend-ul trecut (foto jos).
 
Asa cum am anuntat acum ceva vreme, Sabaton nu este la prima „traznaie” de genul acesta, albumul fiind certificat cu aur si in tara natala pentru vanzari de peste 20.000 de copii (nota: Federatia Internationala a Industriei Fonografice (FIIF) din Suedia a revizuit cerintele de vanzari de albume pentru a ajunge la statutul de aur de doua ori in ultimii sapte ani, de la 40.000 unitati, la actualul nivel, 20.000.)


„Carolus Rex” a fost lansat pe 22 mai via Nuclear Blast Records. Versurile pentru CD, disponibile atat in engleza cat si in suedeza, au de-a face cu Imperiul Suedez (referindu-se la Regatul Suediei intre 1561-1721).

Reamintim ca suedezii vor poposi si in Romania pe data de 19 martie 2013 la Turbohalle in Bucuresti. Evenimentul este organizat de Promusic Events si revista Maximum Rock (producator Nelu Brindusan), iar in deschidere sunt invitate formatiile Eluveitie (Elvetia) si Wisdom (Ungaria).

Sabaton este cea mai importanta formatie de power/heavy-metal din noua generatie. A fost infiintata in 1999 in Falum (Suedia) si a reusit sa obtina deja o nominalizare la premiile Grammy la sectiunea power metal.

Sabaton a lansat 7 materiale discografice ce aduc in atentia fanilor ororile comise de germani in Al Doilea Razboi Mondial si a reusit, in foarte scurt timp, sa se impuna pe scena metal mondiala si sa participe din pozitia de headliner la festivaluri din Europa (Masters Of Rock Festival – Cehia, Przystanek Woodstock – Polonia si altele) sau la evenimente alaturi de formatii importante.

Sabaton inseamna:

Joakim Broden – voce
Par Sundstrom – bas
Chris Rorland (Nocturnal Rites) – chitara
Thobbe Englund (Winterlong, Raubtier) – chitara
Robban Back (Baltimoore, Prey) – tobe


Biletele se pot achizitiona din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro) si au urmatoarele preturi:

60 lei – primele 100 buc – Sold Out!
68 lei – urmatoarele bilete pana la data de 18 martie 2013
75 lei – in ziua concertului (19 martie 2013). Se achizitioneaza NUMAI de la intrare.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*