Altar, Krepuskul, CO@13/ 02.11.2013, Club Fabrica, Bucuresti

Sambata, 2 noiembrie a insemnat concert ALTAR in Club Fabrica din Bucuresti. Alaturi de formatia clujeana, au cantat Krepuskul (Cj) si CO@13 (Brasov).

Impreuna, cele trei grupuri au oferit niste prestatii „grele”, numai bune pentru atmosfera plumburie de toamna. In ultima vreme, formatia Altar nu a concertat in Bucuresti atat de des, asa ca evenimentul din Fabrica era unul special.

Cu toate acestea, nu s-a strans un numar foarte mare de oameni, dar aceia care au venit s-au ridicat la inaltimea asteptarilor si le-au aratat trupetilor devotamentul lor.

Seara a inceput cu brasovenii de la CO@13, o prezenta inedita pe scenele capitalei. Pe langa numele controversat si destul de greu de „vandut” si „promovat”, chiar si in forma sa „codata”, formatia mai iese in evidenta si prin versurile minimaliste, usor de retinut si comice.

Prezenta scenica a baietilor este una eclectica si imbina influente din mai multe genuri, fara a omite si stropul de originalitate. S-au auzit cantece precum „Bai Coaie”, „Zboara Porcu'”, „Nu sunt nebun” si altele.

Publicul s-a distrat pe melodiile nostime si a dansat. Din punct de vedere instrumental, formatia brasoveana este le distanta de cateva repetitii de un sound curat, asa ca asteptam sa vedem cum mai evolueaza calitatea reprezentatiilor grupului.

Krepuskul urca urmatorii pe scena si sunt deja din alta liga. Formatia de metal experimental din Cluj ofera un concert puternic, energic si „hard”, incarcat de melodii in forta ca „Game Over”, „As Long As You See The Sky” si hitul „Psychotherapy”, care beneficiaza si de videoclip.

Formatia are de castigat prin felul inteligent in care isi promoveaza „brandul” si isi vinde numele, arborand bannere pe scena si promovand tricouri cu logo-ul grupului.

Urmatoarele cantece sunt „Awake” si, in sfarsit, o „balada”, cum este numita in gluma „Dead Inside”. Spectacolul creat de Krepuskul a fost unul intens si dur si a pregatit atmosfera pentru headlinerii serii, Altar.

Renumita formatie a aparut pe scena in uralele fanilor, care au inceput, de la prima melodie, „La noi”. Seara este plina de hituri. Se canta „Protest”, „Se fura”, „Singur impotriva tuturor”, „Mr. President”, dar si mai noua si foarte bine primita „Rapsodia Romaneasca”.

Recitalul Altar este un regal de metal autohton si anima publicul la maxim. Un moment special il constituie aparitia pe scena a solistului Andy cu o cagula pe cap.

Aparitia este de impact si sugereaza spiritul de lupta anti-sistem a formatiei care si-a facut un renume din a combate politica si nedreptatile din Romania.

Fanii, desi nu foarte numerosi, canta cot la cot cu trupetii, cunosc versurile si se bucura de fiecare acord. Sunetul este foarte bun, anii de experienta scenica spunandu-si cuvantul.

Chitarele suna bine, tobele sunt la inaltime iar basul isi face treaba fara odihna. Andy canta cat il tin plamanii, dovedindu-se inca odata un vocalist de exceptie. Concertul grupului a fost unul foarte reusit si merita mai mult public.

Desi de data aceasta toamna i-a infrant pe rockeri si i-a retinut la domiciliu, speram ca data viitoare sa vedem mai multi oameni atat la Altar, cat si la alte giguri.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*