„American Idiot” e cea mai periculoasă piesă de ascultat… la volan

Nu-i așa că e mai bine să asculți muzică în mașină decât un radio care te bagă în depresie cu niște vești proaste? Nu-i așa că mai bine pui piesa ta preferată din ultimii 10 ani decât să asculți cum cineva înjură pe altcineva în trafic? De fapt, e bine să asculți muzică oricând.

Acum ideea e că mai și contează ce fel de muzică asculți și când. De exemplu la volan, dacă ne luăm după un studiu al unei universități din sudul Chinei, care după niște cercetări a făcut o listă de „cele mai periculoase piese de ascultat la volan” și clasicul Green Day a ieșit pe primul loc cu „American Idiot”. Știu, știu, surprinzător: studiul nu vine de la „niște cercetători britanici” ca de obicei.

Nu numai că au găsit ei cumva care-i cea mai periculoasă, dar le-au găsit și pe celelalte patru după ea:

Green Day – American Idiot
Miley Cyrus – Party In The USA
The Killers – Mr. Brightside
The Chainsmokers – Don’t Let Me Down
Bruce Springsteen – Born To Run

Același studiu spune că șoferii au depășit alte mașini ascultând diferite tipuri de muzică, iar rockul este cel care influențează cel mai des acest comportament, ba chiar făcându-i să accelereze cu cel puțin 8km/h peste viteza actuală.

Acum, să fim serioși, știm că „American Idiot” e o piesă extrem de energică… dar ce-ar face săracii oameni dacă ar asculta death metal la volan? Ce se întâmplă cu breakdown-urile din metalcore și deathcore dacă ești la volan? Poate depinde de la om la om, dar există piese mult mai „bolnave” decât „American Idiot”.

La celălalt capăt al topului, în partea de „cel mai puțin periculoase”, avem așa:

Led Zeppelin – Stairway To Heaven
Red Hot Chili Peppers – Under The Bridge
Drake – God’s Plan
Toto – Africa
Khalid – Location

Din punct de vedere al sunetului, să zicem că „Stairway To Heaven” nu e agresivă, dar dacă știi versurile și te apuci să cânți, clar închizi ochii și iei mâinile de pe volan ca să simți muzica mai bine. Nu subestimați baladele, dragii mei cercetători, și nici oamenii care le ascultă.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*