Days Of Confusion & Safari Sky în Expirat, 20.11.19

1.177 vizualizări

Mijlocul săptămânii ne-a găsit în clubul Expirat din București, ferindu-ne de vremea mohorâtă de afară. Ploaie, vânt, frig… dar tot la bere rece și băuturi cu gheață ne-am aruncat imediat ce ne-am lăsat gecile groase la garderobă. Ce făceam în Expirat așa, în mijlocul săptămânii, când aveam muncă următoarea zi? Am fost la concert, normal.

Days Of Confusion ne-a invitat la lansarea single-ului și videoclipului „Lia (rămâi cumva)” pe data de 20 noiembrie 2019 din clubul Expirat și n-am putut refuza, mai ales că „Lia (rămâi cumva) este prima piesă în limba română a formației. Înainte să vorbim despre Lia, o să vorbim puțin despre trupa din deschidere.

Safari Sky n-au venit de departe, fiind o trupă bucureșteană. Dacă n-ați auzit de ei, nu vă simțiți prost. Safari Sky a luat naștere abia în 2018, ceea ce înseamnă că aveți destul timp să le învățați toate piesele pe de rost până la următorul concert. I-am văzut live pentru prima dată și, chiar dacă nu e tocmai genul meu de muzică, restul publicului s-a bucurat la maxim de acordurile băieților, o fată din primul rând dansând pe toată durata showului.

© Vladimir Pogonariu / Pogo Photography
© Vladimir Pogonariu / Pogo Photography

După o pauză de vreun sfert de oră în care am avut timp să ne revenim, luminile se sting treptat, iar videoclipul pentru „Lia (rămâi cumva)” se proiectează deasupra scenei. Piesa rulează peste povestea unei Scufițe Roșii care are parte de o călătorie aparte, adunând chei de la diferite creaturi mistice din pădure. Primul meu gând a fost „ia uite, parcă aduce puțin cu Vița de Vie”, dar nu asta e ceea ce face piesa să sune bine. E imposibil să-ți scoți refrenul din cap în următoarele ore.

După ce ne-am uitat în liniște și întuneric la videoclip, băieții au urcat pe scenă și timp de-o oră ne-au încântat cu piese ca „The Guest”, „Kagemusha” sau „Killing You Is Killing Me”. Din păcate n-am avut parte de bis și toată lumea voia să asculte coverul pentru „The Day We Die” (Goodbye To Gravity), dar poate data viitoare avem noroc. Concertul s-a încheiat tot cu „Lia (rămâi cumva)”, de data aceasta live și cu publicul fredonând refrenul.

Singura nefericire a fost că publicul n-a fost prea mare, dar atât cât a fost, și-a făcut treaba, trupele și-au făcut treaba, echipa de sunet și lumini și-a făcut treaba. Toată lumea a uitat de probleme pentru câteva ore, ne-am bucurat de muzică, de un videoclip frumos care ne-a dat puțin de gândit, iar apoi ne-am îngrămădit spre ieșire că, na, totuși era miercuri seară și unii se trezeau devreme.

Să ne revedem cu bine la următoarele concerte și să sperăm că Days Of Confusion mai au ceva în română pus la ciorap.

© Vladimir Pogonariu / Pogo Photography
© Vladimir Pogonariu / Pogo Photography

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*