Amon Amarth a lansat videoclip pentru o piesă de pe viitorul album

364 vizualizări

Începutul lui mai aduce cu el un nou album Amon Amarth, dar până atunci avem de vizionat videoclipul pentru „Crack The Sky”, a doua parte dintr-o trilogie de clipuri care acompaniază ultimul material, „Berserker”.

Despre „Berserker” Johan Hegg, vocalistul trupei, spune: „Pentru mine, acest album e Amon Amarth 2.0. Cred că ce am făcut aici a fost să ne oferim șansa de a explora alte părți ale muzicii noastre și ceea ce însemnăm noi ca trupă.”

„Dacă ești mulțumit cu punctul la care ai ajuns, ce rost mai are să continui?” adaugă Hegg. „De fiecare dată vrem să venim cu idei noi și să găsim noi moduri de a avea showuri mai mari și mai bune.” Deși Amon Amarth e o trupă cu vechime de aproape 30 de ani (înființată în 1992), muzica lor e încă în dezvoltare și încă nu au atins apogeul genului sau carierei.

Vocalistul Johan Hegg dezvăluie mai multe despre „Berserker” într-un interviu pentru Revolver, spunând că pentru ultimul album lansat, „Jomsviking” (2016), a scris un întreg scenariu și abia apoi l-au transformat în versuri și muzică. A preferat să nu se grăbească cu idei noi pentru că pur și simplu nu funcționau, n-avea o poveste de spus, așa că a așteptat să facă muzica prima dată.

Singura idee din punct de vedere al versurilor care a venit înaintea sunetului, a fost pentru piesa „The Berserker At Stamford Bridge”, venită din partea unui prieten care i-a spus o poveste și a propus să o transforme în versuri: „E la sfârșitul Erei Vikingilor. Vikingii sunt în Anglia și au avut succes în a-i învinge pe englezi pentru că s-au mișcat în timpul nopții, dar la bătălia de la Stamford Bridge, englezii au folosit tactica vikingă împotriva lor și i-au surprins. Vikingii erau prea departe de tabără și depășiți numeric, 3000 la 15000. S-au retras dincolo de pod și au trimis un bărbat cu un topor pentru a-i opri pe englezi.”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*