Amon Amarth: vezi cum a luat viață trilogia de videoclipuri

Amon Amarth au lansat ultimul lor album „Berserker” via Metal Blade Records în urmă cu o lună, iar acum au decis să încheie și trilogia de videoclipuri care a început cu „Raven’s Flight”, a continuat cu „Crack The Sky” și acum se termină cu „Mjolner, Hammer Of Thor”. Vizionați cele trei videoclipuri mai jos, iar dacă le-ați văzut deja, dați scroll pentru a vedea making of-ul.

Actorii aleși pentru videoclipuri au fost Josh Barnett ca berserker, Erick Rowan ca Thor, Tess Kielhammer și luptătorul WWE Viktor au interpretat demonii, iar Shanie Rusth o shieldmaiden.

Despre „Berserker” Johan Hegg, vocalistul trupei, spune: „Pentru mine, acest album e Amon Amarth 2.0. Cred că ce am făcut aici a fost să ne oferim șansa de a explora alte părți ale muzicii noastre și ceea ce însemnăm noi ca trupă.”

Hegg dezvăluie mai multe despre „Berserker” într-un interviu pentru Revolver, spunând că pentru ultimul album lansat, „Jomsviking” (2016), a scris un întreg scenariu și abia apoi l-au transformat în versuri și muzică. A preferat să nu se grăbească cu idei noi pentru că pur și simplu nu funcționau, n-avea o poveste de spus, așa că a așteptat să facă muzica prima dată.

Singura idee din punct de vedere al versurilor care a venit înaintea sunetului, a fost pentru piesa „The Berserker At Stamford Bridge”, venită din partea unui prieten care i-a spus o poveste și a propus să o transforme în versuri: „E la sfârșitul Erei Vikingilor. Vikingii sunt în Anglia și au avut succes în a-i învinge pe englezi pentru că s-au mișcat în timpul nopții, dar la bătălia de la Stamford Bridge, englezii au folosit tactica vikingă împotriva lor și i-au surprins. Vikingii erau prea departe de tabără și depășiți numeric, 3000 la 15000. S-au retras dincolo de pod și au trimis un bărbat cu un topor pentru a-i opri pe englezi.”

„Berserker” a fost produs de Jay Ruston și e primul album la care participă noul toboșar al formației, Joke Wallgren, care s-a alăturat în 2016.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*