Artistul roman Costin Chioreanu semneaza coperta noului album Arch Enemy

Costin Chioreanu

Artistul roman COSTIN CHIOREANU semneaza coperta noului album Arch Enemy intitulat „War Eternal“. Costin si-a pus semnatura pe nenumarate materiale (poster, tricouri, CD-uri, etc) atat pentru formatii autohtone cat si pentru cele straine, insa, dupa cum recunoaste acesta, grafica pentru noul album Arch Enemy “…este cel mai complicat artwork pe care l-am facut pana acum“.

Despre aceasta colaborare, chitaristul Michael Amott declara:
“Cautam un desen cu o atmosfera unica, ceva care ar putea completa muzica la care am lucrat din greu in acesti ultimi ani. Alegerea mea a fost artistul roman Costin Chioreanu, a carui lucrari le admir de multa vreme. Costin a inteles viziunea mea in ce priveste partea de artwork si layout. Este una din cele mai bune imagini pe care le-a avut Arch Enemy!“


Iata ce a declarat Costin Chioreanu, in exclusivitate pentru Maximum Rock, referitor la colaborarea cu formatia suedeza:

„Din anumite puncte de vedere , nu vad atat de surprizatoare colaborarea cu ARCH ENEMY. Am lucrat pentru prima data cu Michael Amott pentru Spiritual Beggars in 2012, iar rezultatele au putut fi vazute la Roadburn 2013. La vremea respectiva , a fost vorba de un art poster, si de un model de tricou. Amandoua lucrarile, facute initial pentru aparitia lor la Roadburn 2013, le-au placut trupetilor atat de mult incat art posterul a devenit un poster inserat in varianta de vinyl al noului lor album, ititulat Earth Blues, in vreme ce modelul de tricou a aparut in booklet-ul aceluiasi release. Ba mai mult, modelul de tricou le-a palcut asa de mult incat au printat si fata de toba mare cu el, pentru show-ul de la Roadburn din 2013. Dupa aceea a mai existat o colaborare, tot cu Spiritual Beggars tot in 2013, de data asta fiind vorba de un artwork complet pentru reeditarea pe vinil a al albumului lor de debut. Avand in vedere ca relatiile cu Michael Amott si Century Media erau foarte bune, cred ca propunerea de colaborare nu a aparut suprizator. Intr-adevar, exista cerinta aboraderii unui stil de ilustratie mult mai „metal” decat cel pe care il folosisem in cazul Spiritual Beggars, insa si acest aspect era de la sine inteles. Faptul ca stiam muzica Arch Enemy atat de bine, faptul ca radacinile muzici lor erau infiripate in mintea mea inca de la primele albume, a facut totul foarte simplu, stiam efectiv ce am de facut. Strict legat de coperta „War Eternal” – desi la prima vedere nu pare, este un triptic, asadar, este compusa din 3 lucrari, extrem de complexe. Cea principala se afla in centru, care este suprinsa in interiorul unei constructii pe ai carei pereti se pot observa celelalte 2 lucrari. Imaginea principala vorbeste despre momentul venirii pe lume, primile momente ale noii victime ale societatii. Aceasta este inconjurata de catre cele 5 personaje ce prezinta cele 5 concepte prin care oamenii sunt controlati mental de catre mecanismele sistemului. Frica de moarte, Ideea ca totul poate fi amsurat iar omul are toate instrumntele necesare, dorinta de afirmare (escaladare a piramidei sociale) si samanta de ura, pe post de vesnic catalizator. Stiu, voit am enumerat doar 4, pentru ca mereu cel de-al 5-lea element este secret si numai cei initiati pot ajunge la cunoasterea lui. Mi-a placut enorm tema, idea a fost a lui Michael, job-ul meu fiind de a o ilustra. Si am facut-o cu multa dragoste, pentru ca este povestea mea acolo, este povestea ta, a tuturor oamenilor care traiesc in societati de acest tip. War Eternal este razboiul tuturor, chair ar celor care nu stiu asta. Tehnic vorbind, este cel mai complicat artwork pe care l-am facut pana acum“.


Formatia ARCH ENEMY a intrat intr-o noua etapa a existentei sale, una care promite sa fie la fel de buna – daca nu chiar mai buna – decat precedenta, mai mult, aceasta a lansat un videoclip foarte bine primit alaturi de noua solista Alissa. Acesta poate fi vizionat mai jos:


Reamintim ca ARCH ENEMY va sustine un concert la Bucuresti pe data de 23 mai 2014. Evenimentul se va desfasura la Turbohalle si este organizat de catre Promusic Events si Maximum Rock (producator Nelu Brindusan).

Afla tot ce trebuie sa stii despre bilete:

78 lei
– 100 bucati (plata doar prin card sau direct la sediul firmei)

Bilete disponibile prin reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro) la urmatoarele preturi:

87 lei pentru biletele achizitionate pana la data de 21 aprilie 2014
95 lei in perioada 22 aprilie-22 mai 2014

110 lei
pentru biletele achizitionate in ziua concertului, 23 mai 2014. Acestea se achizitioneaza DOAR in ziua concertului, la intrarea in locatia evenimentului.

Pagina evenimentului:

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*