Ascultă acum „Wasteland”, noul album Riverside

Astăzi a apărut albumul „Wasteland” al trupei poloneze de progressive metal Riverside.

Pentru Mariusz Duda, solistul formației, acesta reprezintă sfârșitul unei călătorii interioare dureroase și ultima parte a unei trilogii extrem de personale ce are la bază ideea de supraviețuire și de regăsire în cadrul unei noi realități. Albumul trupei Riverside vine în completarea celor 2 materiale discografice înregistrate pentru proiectul solo al lui Mariusz, Lunatic Soul- „Fractured”, lansat în octombrie 2017 și „Walking on a Flashlight Beam”, apărut mai devreme în cursul acestui an.

„Wasteland” este, pentru solist, o întoarcere într-o etapă pe care a vrut să și-o șteargă definitiv din memorie sau măcar să o ignore. Capitolul se încheie, însă, acum, cu și mai multă emoție decât până acum. Peisajele post-apocaliptice sunt completate de o adaptare sumbră a realității din zilele noastre, dar se face referire și la tragedia care a lovit trupa în anul 2016. Trupa a apelat la tonuri mai sumbre, întorcând pagina către un nou capitol din activitatea sa. Albumul în sine a urmat un curs diferit în timpul înregistrărilor, iar fanii au acum ocazia să experimenteze o variantă mai matură și mai profundă a trupei.

Tot Mariusz Duda a oferit cea mai bună și mai succintă caracterizare a noului material discografic: „este un album epic, multidimensional, extrem de poetic și de profund. Probabil genul de album pe care nu-l poți face decât o dată în viață.”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*