Stephen Hawking va aparea pe viitorul album Pink Floyd!

367 vizualizări

Celebrul om de stiinta Stephen Hawking va participa cu binecunoscuta sa voce modulata de catre computer pe o piesa a noului album Pink Floyd, “The Endless River.”

In data de 10 noiembrie al acestui an, Pink Floyd se pregatesc sa lansaze primul album dupa o lunga absenta de 20 de ani. Succesorul lui “The Division Bell” (1994) va contine o piesa numita “Talkin’ Hawkin” pe care – dupa cum presupunem ca ati ghicit – se va regasi vocea fizicianului, pentru a doua oara in istoria trupei.

Initial, vocea lui Hawking a fost inclusa in piesa “Keep Talking” (The Division Bell – 1994) sub forma unui sample extras dintr-o reclama difuzata in Marea Britanie pentru compania de telefonie British Telecom.

Si de aceasta data, acest single va face uz de pasaje de voce din aceeasi reclama, fara intentia de a fi un sequel pentru ”Keep Talking.”

Despre motivul alegerii lui Hawking ca parte a unei piese Pink Floyd, David Gilmour a declarat intr-un interviu din 1994: ”Am vazut o reclama televizata in Marea Britanie, era pentru o companie de telefonie si vocea lui (n.r. Hawking) era pe aceasta. Si, aproape ca m-a facut sa plang reclama aceasta. Nu mi s-a mai intamplat sa am o astfel de reactie la o reclama televizata pana acum… cred ca este una dintre cele mai bune reclame pe care le-am vazut vreodata, m-a fascinat. ”

Albumul ”The Endless River” va contine 12 piese scrise alaturi de regretatul pianist, Richard Wright, care a plecat dintre noi in anul 2008 si a carui sunet de clapa a reprezentat un element cheie in personalitatea trupei. Copozitiile au fost concepute in cadrul unor sesiuni de inregistrari dintre acesta si Gilmour, din 1993.

Pe langa faptul ca acest material va fi ultimul album marca Pink Floyd, Gilmour a mai declarat pentru BBC ca acesta va fi un tribut adus lui Wright, care ”a fost subestimat de catre public, de catre media si cateodata chiar si de catre noi, desi urasc sa spun asta. Nu l-am rasplatit intotdeauna asa cum trebuia. Oamenii adopta diferite atitudini cand vine vorba de cum lucreaza, iar noi tindem sa devenim foarte critici la adresa unui coleg, considerand ca maniera sa de lucru nu inglobeaza un potential exploatat la maximum. ”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*