Beyond The Existence: „Aproape fiecare țară nu prea își susține trupele locale, ci mai mult pe cele străine.” (Interviu)

796 vizualizări

Mergem în țara zeilor și a măslinilor și vorbim astăzi despre o trupă care merită adusă în atenția tuturor, mai ales că în curând va ajunge și în țara noastră!

Nu știu câți dintre voi le cunoaște muzica, însă noi am stat de vorbă cu băieții de la BEYOND THE EXISTENCE pentru a afla ce mai pun ei la cale și ce pregătesc pentru concertul pe care îl vor susține în cea de-a doua zi la Maximum Rock Festival. Deci, să trecem puțin pe atmospheric death metal, zic!

Salut! Spune-ne ceva despre Beyond The Existence și muzica sa. Cum ați început și cam care ar fi influențele principale? 

Trupa noastră a fost formată în anul 2012 de către solistul Ikki (Ikaros Poimenidis) în orașul Thessaloniki. In anul 2013 am lansat primil nostru Demo și am facut o schimbare majora atât în ceea ce privește stilul muzical, cât și în privința line-up-ului.

Schimbând de foarte multe ori line-up-ul, trupa noastră, care avea deja influențe de Melodic Death metal, Progressive/technical metal, Thrash/Death metal și-a extins oarecum sunetul și am început să luăm caracteristici de Atmospheric Death Metal, cu tonuri agresive îmbinate cu riff-uri tehnice și sunete de chitară și pian, astfel încât am început devenim cunoscuți în țări atât din Europa (Bulgaria, România), cât și dincolo de granițele Europei (Argentina, SUA, Brazilia, Japonia).

Cine se ocupă de obicei de scrierea versurilor și ce teme tindeți să abordați?

Versurile sunt scrise în mod normal de Ikki si vorbesc despre tristețe, furie, dragoste și ură, gânduri neterminate despre viață…În general, versurile B.T.E nu vorbesc despre politică, religie sau chestii de genul ăsta, ne place să transmitem un mesaj bun către cei care ne ascultă și simt la fel ca noi.

Cum „a petrecut” Beyond The Existence vara aceasta?

Aveam programat un concert mare alături de TESTAMENT, dar care din păcate s-a amânat, astfel că vom cânta pe 30 noiembrie. Trebuie doar să mai așteptăm puțin!
Un alt concert super a fost în orașul Thessaloniki în mai, când am promovat noul nostru album lansat în aprilie.

Să ne imaginăm că ați putea pleca în turneu cu diverse trupe din zilele noastre sau din trecut. Care ar fi acestea?

Este o întrebare cam dificilă, pentru că multe trupe cu care am vrea să mergem în turneu nu se încadrează, poate, în stilul nostru metal.
Dar mie (Ikki), de exemplu, mi-ar plăcea să merg în turneu cu trupe mari precum Iron maiden, chiar și Megadeth pe toate arenele din lume, dar la fel și cu trupe legendare precum Death sau Pantera. Din păcate cu acestea nu se poate, dar pentru celelalte nu se știe niciodată..

Industria muzicală din Europa este cu siguranță destul de diferită față de cea din SUA. Ce părere aveți de scena rock/metal din zilele noastre?

Mă gândesc că fiecare țară europeană are diferite lucruri bune sau proaste în această industrie. Dar vorbind la modul general, cred că încă avem o scenă bună, oameni care încă mai merg la concerte, trupe care cântă bine și fac treabă bună, dar în același timp cred că unii dintre noi și-au pierdut pasiunea pentru muzică și nu mai se bucură de aceasta așa cum o făceau în anii `80-`90. Iar asta e cam trist.
Ah, și cam aproape fiecare țară nu prea își susține trupele locale, ci mai mult pe cele străine.

Veți cânta cât de curând la Maximum Rock Festival 2016. Ce așteptări aveți de la publicul român?

Oameni super, prietenoși, iubitori de metal, susținători, public nebun – la asta ne așteptăm de la festival!

La ce putem să ne așteptăm din partea voastră în următoarea perioadă? Pregătiți ceva nou?

Anul acesta este unul foarte important pentru noi. Vom avea câteva concerte bune la Maximum Rock Festival și prin Grecia și ne așteptăm ca mai mulți oameni să înceapă să ne asculte muzica.
Tot ce pot să mai spun e că pregătim și câteva piese noi!

Câteva cuvinte de final? Mai este ceva ce ați dori să adăugați?

Mulțumim pentru interviu și abia așteptăm să urcăm pe scena Maximum Rock Festival. Salutăm toți fanii care vor veni la festival. Ne vedem acolo!

Trupa BEYOND THE EXISTENCE va urca pe scena MAXIMUM ROCK FESTIVAL în data de 14 octombrie, alături de alte formații precum MOONSPELL, In MOURNING, GOD și multe altele.

Biletele pentru ambele zile de festival pot fi găsite online pe  www.AmBilet.ro, www.IaBilet.ro, dar și în rețeaua Eventim.ro (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo și librăriile Cărturești și Humanitas) la prețul de 125 lei, respectiv 135 lei în timpul festivalului.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*