Blackout: despre concertul Shokran și planurile de viitor

Păstrați liberă ziua de 15 septembrie, mai ales dacă ajungeți prin Cluj. De ce? Pentru că trebuie să mergeți în clubul Flying Circus la concertul Shokran, unde în deschidere vor cânta două formații tinere și cu un viitor strălucit în față: Blackout și Eat Your Heart.

Pentru că băieții de la Eat Your Heart au avut niște răspunsuri faine la întrebările noastre, am decis să-i tragem de limbă și pe ceilalți. Trupa Blackout a prins contur în anul 2015 la Cluj-Napoca unde a susținut primele concerte. Influențele de metalcore și neacceptarea supunerii la nedreptățile produse în societate au definit de la început stilul lor.

Vă aflați printre cele mai tinere formații de la noi, cum v-a primit publicul până acum?

  • Blackout există de 4 ani dar trupa a început să aibă o activitate mai intensă doar in ultimii 2 ani. Noi încă considerăm că suntem printre cele mai tinere formații din țară deoarece am reușit să rezistăm până acum. Publicul crește o dată cu noi. După fiecare concert reușim să aducem persoane noi în „familia” noastră.

De câte ori sunteți anunțați în deschiderea unei formații, vă temeți că nu veți avea oameni în fața scenei? Știți voi, e chestia aia cu „eu nu mă duc pentru ăia din deschidere deci nu-mi pasă” și „a pff ăștia-s români, nu mă interesează”.

  • Nu, nu este frică deloc. Dacă sunt 10 oameni în fața scenei și se mișcă împreună cu noi e totul perfect. Nu ne place sa avem un public static sau care să nu rezoneze cu noi.

Credeți că formațiile de la noi ar reuși să crească mai rapid dacă ar avea concerte în afara României?

  • Da, considerăm că este adevărat. Chiar ne dorim foarte mult să cântăm în afara țării dar nu am găsit până acum pe cineva care să ne ajute să organizăm un turneu. Momentan încercăm să creștem prin combinarea pieselor metalcore cu alte genuri. In curând o să avem o schimbare drastică deoarece vom introduce multe teme din muzica techno, rap, trap, psy, etc. De asemenea pregătim filmarea unui videoclip și lansarea unei piese intitulată Friends pe data de 15 noiembrie unde vor veni prietenii alături de noi să-l filmăm.

Ascultați Shokran, vă place? Ce înseamnă pentru voi invitația de a cânta pe aceeași scenă cu ei sau alte trupe străine?

  • Da, ne place foarte mult Shokran deoarece sunt foarte tehnici și piesele lor au o linie melodica foarte faină. Băieții rup! Suntem foarte bucuroși că avem ocazia sa împărțim aceeași scenă.

Ce părere au avut prietenii și familia de primul vostru concert live?

  • Nu ne amintim prea multe de la primul concert. La început eram și noi o trupă de garaj care nu se gândea să evolueze și să crească. După multe schimbări ale membrilor sperăm că am reușit să rezonăm toți către aceeași direcție.

Pregătiți ceva special pentru concertul de pe 15 septembrie?

  • Da, din păcate basistul nostru nu va putea fi prezent la acest concert așa că îi va reveni rolul să cânte la bas unui chitarist din trupă.

In anul 2018 am lansat albumul de debut intitulat “Silence the Screams”. Cu acelasi titlu avem si piesa cea mai reprezentativa de pe acest EP pentru care am realizat si un lyric video pe care il gasiti pe Youtube. In prezent suntem foarte aproape de a lansa si al doilea album ce va fi mai generos, lansarea urmand a avea loc in luna februarie a anului 2020. Mai multe detalii legate de lansare noului album vor fi comunicate curand pentru ca pregatim ceva special.

Lansarea albmului “Silence the Screams” a fost insotita de un turneu de promovare prin tara si a acoperit o parte semnificativa a Romaniei. Printre concertele sustinute in cluburile si barurile din tara, ocazie cu care tinem sa le multumim pentru suport, am urcat si pe scene precum cea de la Beclean din cadrul Festivalului Celtic Transilvania sau Bucovina Rock Castle editia 2018 pe scena secundara, mai apoi in editia din 2019 sa fim prezenti pe main stage.

Membri:
Chitara solo + voce: Surdu Marius Andrei
Chitara ritm: Doctorescu Vlad
Chitara bass: Antonesei Cristian
Tobe: Vacariu Malin-Stefan

Biletele se pot achiziționa exclusiv de pe AmBilet.ro la următoarele prețuri:

  • 39 lei – Earlybird (preţ pentru primele 50) SOLD OUT!
  • 45 lei – Presale (preţ redus până pe 14 septembrie, inclusiv)
  • 55 lei – Acces (preţ în ziua evenimentului, atât online cât și la intrare)

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*