Bruce Dickinson (Iron Maiden) a facut cancer din cauza infectarii cu virusul HPV

320 vizualizări

Bruce Dickinson, solistul formatiei IRON MAIDEN, atrage atentia asupra riscului infectarii cu virusul HPV. Anumite tulpine ale acestui microb sunt responsabile pentru aparitia cancerului de col uterin la femei.

Desi pana acum se credea ca barbatii care sunt purtatori ai virusului nu pot dobandi boli grave ca urmare a infectiei, cercetarile recente arata ca, desi HPV-ul nu produce cancere genitale la subiectii de sex masculin, el poate cauza diverse neoplazii orale.

Dickinson a declarat ca dupa ce a descoperit cele doua tumori – una localizata in spatele limbii si cealalta situata pe un ganglion invecinat – medicii i-au efectuat o biopsie care a descoperit prezenta virusului HPV in tesuturile afectate.

„Sunt dispus sa pariez ca de cate ori un pacient care nu fumeaza si nu bea, face cancer oral, la gat sau la plamani, cauza este acest virus HPV. Exista o crestere de peste 500% a incidentei acestui tip de cancer in cazul barbatilor de peste 40 de ani, practicanti ai sexului oral. Este un procent masiv. Lumea a facut glume pe seama lui Michael Douglas (n.r. actorul american diagnosticat cu cancer la gat in urma cu cativa ani) cand acesta a declarat ca a facut boala ca urmare a practicarii acestui tip de sex. Trebuie sa trecem peste astfel de prejudecati si sa gestionam situatia. Nu este rusinos sa faci sex oral, nu este rusinos sa faci cancer. Oamenii au nevoie de sprijin, nu de blamare”, a explicat Dickinson care a fost foarte sincer si a marturisit ca este convins ca infectarea cu HPV a dus la dezvoltarea bolii ce a fost la un pas sa-l ucida.

Din fericire, artistul a depasit cu bine teribila incercare si este din nou sanatos. Cancerul sau a intrat in remisie iar muzicianul va fi gata de turneu cat de curand.

Noul disc al trupei, „The Book Of Souls” va fi lansat in data de 4 septembrie 2015.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*