Bucovina Rock Castle: a fost dată în judecată persoana care a acuzat festivalul că este unul al „sataniștilor”

Bucovina Rock Castle
Bucovina Rock Castle
4.708 vizualizări

Potrivit website-ului Monitorul de Suceava, astăzi a fost programat primul termen al procesului dintre organizatorul festivalului „Bucovina Rock Castle”, Ion Drăgușanul, și Ionel Butnariu, cel care a solicitat în cursul anului 2018 Consiliului Județean Suceava blocarea festivalului, datorită faptului că „formațiile rock invitate la festival promovează „satanismul” și nu ar trebui să fie primite în Cetatea de Scaun a Sucevei”.

Organizatorul festivalului a promovat acțiunea în răspundere delictuală, alături de alte 100 de persoane, prin care cere repararea prejudiciului adus imaginii sale: „Să probeze în instanţă că suntem satanişti, deoarece noi ştim că în realitate suntem reprezentanţi ai unui număr mare de culte, inclusiv musulmani. Fiecare dintre noi i-a cerut câte 1.000 de lei, bani pe care să-i depună în contul victimelor de la Colectiv. Practic, noi vrem o reparaţie morală, iar partea financiară nu ne interesează”.

La rândul său, pârâtul Ionel Butnariu a declarat: „Am fost dat în judecată de domnul Ion Drăguşanul, care terorizează Suceava cu această muzică satanică de 8 ani. Mi se cer daune de peste 1 miliard de lei (n.r. – lei vechi). Vă rog fierbinte, în numele Domnului Hristos, rugaţi-vă şi postiţi pentru ca victoria să fie de partea creştinilor şi a valorilor sfinte. Provocare! Dacă dorim să blocăm concertul satanist <Bucovina Rock Castle> pentru august 2019, hai toţi creştinii de pretutindeni, acum, să ne unim în mod exemplar: trimiteţi mii şi zeci de mii de memorii, mesaje, mailuri”.

Potrivit website-ului portal.just.ro, cauza a fost amânată pentru data de 22.01.2019, atunci când se va face și pronunțarea soluției.

Declarațiile complete ale celor două părți pot fi citite AICI.

Conform obiectivdesuceava.roprintre motivele pe care le-a invocat respectivul pârât pentru a interzice organizarea festivalului „Bucovina Rock Castle” le regăsim pe următoarele:

„(…) 2. Muzica rock nu face parte din valorile spirituale-culturale și tradiționale românești.

3. Nu dorim desfășurarea Concertului Rock «Bucovina Rock Castle» la Cetatea de Scaun, pt că întinează memoria marelui voievod și întregitor de țară Ştefan Cel Mare.

4. Cerem anularea Concertului Rock la Cetate, pt că în anul 2016 o trupă suedeză a făcut și procesiuni satanice folosind chiar și sânge. (…)”


2 Comments on Bucovina Rock Castle: a fost dată în judecată persoana care a acuzat festivalul că este unul al „sataniștilor”

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*