Călătorie în zona dark a metalului alături de Lachrymose (Interviu)

795 vizualizări

Muzica melodic dark/doom metal nu este chiar pentru toată lumea, și asta probabil și din cauza tentelor agresive pe care aceasta o are. Cu toate acestea, există foarte multe trupe care abordează acest gen, ceea ce ne arată clar că, în cele din urmă, doar muzica și mesajul contează. Așa că noi am stat de vorbă cu Hel, solista trupei grecești LACHRYMOSE, care ne-a vorbit despre planurile lor de viitor, dar și despre cum abia așteaptă să cânte pentru prima dată la noi în țară, în cadrul Maximum Rock Festival 2016. Să vedem ce ne spune aceasta!

Salut! Haide să vorbim puțin despre trupa LACHRYMOSE. Cum ați început activitatea ca trupă și care sunt inflențele muzicii voastre?

Am fondat trupa LACHRYMOSE în anul 2013 în Thessaloniki, în Grecia, mai exact eu (Hel), Blackmass și kerk, când ne-am decis să experimentăm ceva nou împreună. Asta a rezultat în albumul nostru de debut, „Carpe Noctum”, lansat la doi ani după. De atunci, line-up-ul nostru s-a mai schimbat, însă viziunea a rămas aceeași.

Aș spune că muzica noastră este mai dark, cu multe riff-uri de atmospheric metal și o tentă de doom metal. Ca trupă, nu avem niște influențe specifice. Fiecare membru are propriile preferințe de trupe și genuri, așa că influențele sunt diferite. Noi pur și simplu lăsăm doar muzica „să curgă”.

Care dintre voi se ocupă de versurile pieselor și despre ce sunt acestea?

Eu (Hel) mă ocup  de versuri. Spre exemplu, „Carpe Noctum” a fost un album conceptual, legate de vrăjitorii, religie, pierdere, reînviere și se centrează în jurul unei femei care este condusă de moartea sa, doar pentru a fi animat apoi cu „intenții bune”, dar consecințe…„discutabile”. Viitorul album este și el, de asemenea, bazat pe un concept. Prefer să am în minte o poveste care se dezvoltă în timp ce o scriu, decât să am mai multe piese cu teme singulare.

Cum au decurs ultimele luni pentru voi, în ceea ce privește activitatea trupei?

În ultimele luni ne-am concentrat foarte mult pe follow-up-ul albumului „Carpe Noctum”, care va fi cel de-al doilea album pentru noi. Procesul de scriere a pieselor ne ia destul de mult din timp, dar totul merge ok și suntem foarte entuziasmați. Acesta a fost obiectivul nostru principal și așa va rămâne, până când vom termina totul.

Să zicem că ați putea pleca în turneu cu o trupă legendară, care ar fi aceea?

Sunt atâtea trupe mari care merită menționate, că probabil te-aș plictisi dacă le-aș enumera. Cel mai bine îți spun că Lachrymose s-ar alătura cu plăcere oricărei trupe care aparține sferei întunecate a metalului, fie că este trupă mare sau mai underground.

Ce părere ai despre scena rock/metal din zilele noastre?

Se pare că mai multe genuri diferite devin din ce în ce mai populare mai mult în SUA decât în Europa, și asta se vede clar în fiecare trupă care se lansează pe fiecare continent. Partea bună este, totuși, că există o mare varietate de genuri și trupe rock/metal de unde oricine poate alege.

Cât de curând veți cânta pe scena Maximum Rock Festival 2016. Aveți ceva așteptări din partea fanilor români?

Am auzit multe lucruri bune despre scena metal din România și despre fanii de aici, așa că abia așteptăm prima noastră experiență aici. Suntem siguri că nu vom fi dezamăgiți!

Ce planuri aveți pentru următoarele luni? Ceva nou din partea voastră?

Următoarele luni sunt dedicate în special terminării celui de-al doilea album. Lucrăm în prezent la un nou material care va intra în studio anul viitor, imediat ce totul va fi pregătit. Bineînțeles, nu spunem „nu” oportunităților de a face diferite show-uri live în tot acest timp. Totuși, vom avea cu siguranță un program mult mai încărcat imediat ce albumul va fi gata. În prezent suntem și în căutarea unui nou toboșar permanent, iar până când vom găsi pe cineva potrivit, vom lucra cu jmuzicieni temporari.

Câteva cuvinte de final? Mai este ceva ce ați dori să adăugați?

Mulțumim foarte mult pentru întrebări! Așteptăm cu nerăbdare să venim în România! Vom fi pentru prima dată acolo, iar eu sunt sigură că va fi o experiență super. Maximum Rock Festival are un line-up grozav anul acesta, așa că asigurați-vă că nu îl ratați!
Lachrymose va concerta în data de 15 octombrie, așa că fiți acolo. Spread the darkness!

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*