Ce nume au purtat formatiile legendare inainte sa ajunga celebre

679 vizualizări

De multe ori ne uitam la numele formatiilor celebre si ne intrebam ce revelatie geniala au putut avea trupetii nostri favoriti cand au „confectionat” denumirea produsului lor artistic.

Insa lucrurile nu stau chiar asa, pentru ca, pana sa ajunga la formula finala, artistii trec prin numeroase variante de nume, care mai de care mai ridicole.

Maximum Rock Magazin iti prezinta cateva trupe faimoase al caror nume initial nu semana deloc cu cel care i-a adus pe culmile gloriei. Asta ca sa vezi si tu ca nu este treaba usoara sa gasesti o denumire vandabila, catchy si cu potentialul de a deveni legendara!

Radiohead


Initial, formatia s-a numit On a Friday pentru ca vinerea era ziua in care membrii ei aveau timp de repetitii, ei fiind colegi de scoala la Abingdon. Cu toate acestea, cand trupa a semnat un contract pe 6 albume cu EMI, in 1991, casa de discuri le-a cerut sa-si schimbe numele, asa ca baietii au venit cu varianta „Radiohead”, inspirati de un cantec de pe albumul „True Stories” al celor de la The Talking Heads.


The Beatles


De la Johnny And The Moondogs, The Beatals, The Beetles, la The Silver Beatles, faimoasa formatie britanica a incercat toate numele care i-au venit in minte. Englezii s-au hotarat sa pastreze totusi simplitatea si au optat pentru varianta finala The Beatles in luna august a anului 1960.

Red Hot Chili Peppers


Tony Flow And The Miraculously Majestic Masters Of Mayhem – adica TFATMMMOM – asa se numeau cei de la RHCP inainte sa ajunga faimosi. Tot cei de la EMI sunt responsabili pentru schimbarea de nume a trupei. In 1983, dupa ce „ardeiasii” au inceput sa primeasca atentie din partea mega-casei de discuri, a venit si „switch-ul” denumirii.

Black Sabbath


Cine ar fi crezut ca legendara trupa britanica ar fi putut purta un nume inspirat de…un brand de pudra de talc! Initial, BS s-a numit „The Polka Tulk Bluse Band”, dupa un produs de infrumusetare feminina detinut de mama vocalistului Ozzy Osbourne. Dupa un timp, numele s-a scurtat la Polka Tulk, apoi a devenit Earth. Cum Ozzy ura denumirea din urma si cum mai exista inca o trupa cu acelasi nume, formatia a ales, in final, Black Sabbath, dupa horror-ul lansat in 1963.

Muse


Iata o alta formatie care nu s-a putut hotari usor. Gothic Plague a fost numele de inceput al celor de la Muse, dupa care baietii au trecut la Fixed Penalty, care li s-a parut, insa, prea dur si militaresc. A urmat Rocket Baby Dolls, dar nici acest nume nu a ramas in picioare. Intr-un final, inspirati de profesorul de arta al lui Matt Bellamy, membrii trupei au ramas la varianta Muse.

The Who


Trupa a debutat cu numele „The Detour”, apoi a ajuns „The Who”, dar se pare ca lucrurile nu au ramas asa. In vara lui 1964, formatia si-a schimbat din nou numele, ajungand la „The High Numbers”, o denumire sugerata de Peter Meaden, managerul de atunci al trupei. Cu toate acestea, dupa esecul single-ului „Zoot Suit”, formatia si-a luat din nou numele de „The Who” si si-a schimbat impresarul, ceea ce a dus, intr-un final, la succes.

Queen


Multumita lui Freddie Mercury, numele initial al trupei, adica „Smile”, nu a supravietuit iar formatia a adoptat denumirea de Queen, absolut perfecta pentru a descrie show-urile incendiare si natura flamboaianta a personalitatii unuia din cei mai mari vocalisti rock.

Slipknot


Trupa a debutat cu numele „Meld”, dar dupa o vizita facuta lui Joey Jordinson, care lucra la o statie petroliera, muzicienii s-au razgandit si, la sugestia lui Jordinson, au optat pentru numele Slipknot.

Pink Floyd


Alta formatie indecisa! PF a avut nici mai mult, nici mai putin de 6 nume: Sigma 6, The Meggadeaths, The Screaming Adabs, Leonard’s Lodgers, The Spectrum Five si The Tea Set. Numele de Pink Floyd este o combinatie intre Pink Anderson si Floyd Council, doua formatii celebre de blues ale vremii. S-a ajuns la varianta PF dupa ce trupa a aflat ca mai exista o formatie cu numele de The Tea Set.

Van Halen


Numele initial al trupei a fost Mammoth, dar in 1972 artistii au aflat ca mai exista o formatie cu aceeasi denumire. David Lee Roth a sugerat Rat Salad, dar restul membrilor au ales Genesis. Cu toate acestea, si ultima propunere era deja luata de alt grup, asa ca muzicienii au ramas cu denumirea de Van Halen.

Creedence Clearwater Revival


CCR s-a numit la inceput The Blue Velvets, dar au ajuns sa poarte denumire de The Golliwogs, dupa ce au semnat un contract cu Fantasy Records. Cu toate acestea, numele li s-a parut prost celor din trupa, care au profitat de schimbarile facute la casa de discuri si au optat pentru numele de Creedence Clearwater Revival.

Pearl Jam


Pearl Jam s-a mai numit Green River, Mother Love Bone si Mookie Blaylock. Pearl Jam a fost o optiune inspirata de bunica lui Vedder, care se numea Pearl.

Green Day


Cand formatia a fost infiintata in 1987, numele de inceput a fost Sweet Children. Cu toate acestea, denumirea a fost schimbata dupa ce membrii trupei au aflat ca mai exista o formatie intitulata Sweet Baby. Green Day vine de la dragostea colectiva a artistilor pentru marijuana.

U2


Larry Mullen Jr. este responsabil pentru primul afis promotional al trupei, aparut pe avizierul scolii unde invata. Formatia se numea The Larry Mullen Band, dar si-a schimbat numele in Feedback odata ce a intrat Bono in ecuatie. Dupa Feedback a urmat The Hype, dar dupa plecarea lui Dick Evans, formatia a ramas cu U2.

R.E.M.


Trupa nu a purtat niciun nume o vreme, desi a cochetat cu optiunile Twisted Kites, Nego Wives si Cans Of Piss. Multumim lui D-zeu ca au venit totusi cu optiunea R.E.M.

Joy Division


Stiff Kittens a fost numele cu care legendara formatie a debutat. Ulterior s-au numit Warsaw, dar au renuntat la acest nume crezand ca vor fi confundati cu formatia Warsaw Pakt. Joy Division a venit ulterior, inspirat de numele unei aripi a unui lagar de concentrare nazist, descris in cartea „The House of Dolls” a scriitorului Yehiel De-Nur.

Nirvana


Celebra trupa de grunge s-a numit Skid Row, Pen Cap Chew, Bliss si Ted Ed Fred. Cobain a ales intr-un final Nirvana pentru ca voia un nume „frumos, dragut si simpatic”.

The Cure


Emblematica formatie de goth a inceput prin a se numi Malice, apoi a ajuns la varianta Easy Cure. Cand Porl Thompson a parasit formula, baietii ramasi s-au redenumit The Cure.

The Doors


Initial, numele ales a fost The Psychedelic Rangers, pentru ca mai apoi trupetii sa ramana la The Doors, inspirati de poetul englez William Blake.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*